Yurt dışı telefon harcı nasıl ödenir?

İçindekiler:

  1. Yurt dışı telefon harcı nasıl ödenir?
  2. Yurtdışından gelen telefon kaydı kaç TL?
  3. IMEI kayıt ücreti kaç TL 2021?
  4. Kayıt disi cihaz nasil kaydedilir?
  5. Yurtdışı telefon satılabilir mi?
  6. Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz ne demek?

Yurt dışı telefon harcı nasıl ödenir?

Telefon vergisini bankalara, vergi dairelerine nakit veya internet vergi dairesinden kredi kartıyla yatırabiliyorsunuz. Telefon harcı yatırırken, getirtilen cep telefonunun 15 rakamlı IMEI numarası, pasaportunuzdaki adınız ve soyadınız, TC Kimlik numaranız lazım.

Yurtdışından gelen telefon kaydı kaç TL?

2 yılda bir tane olan cep telefonu getirebilme imkanı, 3 yılda bir olarak degiştirildi. Yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayda girmesi için 2019 itibariyle 618,60 TL harç ücretinin yatırılması gerekiyor.

IMEI kayıt ücreti kaç TL 2021?

2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL'dir.

Kayıt disi cihaz nasil kaydedilir?

E-devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden cihaz kaydını yapabilmektedir.

Yurtdışı telefon satılabilir mi?

Alınan yeni karara göre yurt dışından getirilen akıllı telefon sadece telefonu kullanacak olan kişinin kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile kullanılabilecek. ... Söz konusu telefonun sonradan satılması gerekiyorsa ise satın alan kişinin tekrar kendi pasaportuna kayıt ettirmesi gerekiyor.

Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz ne demek?

Adaya yasal olmayan yollarla giren ve Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen cihazlar kaçak (kayıt dışı) cihazlardır.