Kayı işareti ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Kayı işareti ne anlama gelir?
  2. Kayı boyu ilk nereye yerleşti?
  3. Söğütü kim aldı?
  4. Söğüt ve Domaniçi kim aldı?
  5. Bilecik il olmadan önce nereye bağlıydı?
  6. Bilecik eskiden nerenin ilçesiydi?

Kayı işareti ne anlama gelir?

Kayı kelimesi; muhkem, kuvvet ve kudret sahibi anlamına gelmektedir. Kayı boyunun simgesi 2 ok ve 1 yaydır. Babası, Gün Han ve dedesi Oğuz Han olan Kayı Han, bu boyun ilk atası olarak bilinir. Kayı Boyu, Osmanlılar'ın kuruluş dönemlerinde balkanların fethinden büyük fayda sağlamıştır.

Kayı boyu ilk nereye yerleşti?

Anadolu'ya gelen boylardan biri olmakla beraber önce Ahlat bölgesine yerleşmişlerdir. Anadolu Selçuklu sultanı I. Alâeddin Keykubad bu sırada göçebe hayatını yaşayan Kayıları; Viranşehir, Halep ve Karacadağ yöresine yerleştirmiştir.

Söğütü kim aldı?

Söğüt, Bilecik ilinin bir ilçesidir. Osmanlı Beyliği'nin ilk başkenti olarak bilinir. 1231 yılında Thebasion adını taşırken Anadolu Selçuklu komutanı Ertuğrul Gazi tarafından İznik İmparatorluğu'ndan alınmıştır ve kendisine Anadolu Selçuklu hükümdarı III. Alaeddin Keykubad tarafından Domaniç ile birlikte verilmiştir.

Söğüt ve Domaniçi kim aldı?

Bu hizmetleri karşılığında Selçuklu Sultanı Söğüt'ü kışlak, Domaniç ve Ermeni Dağları'nı da yazlık olarak Ertuğrul Gazi'ye mülk olarak verir.

Bilecik il olmadan önce nereye bağlıydı?

"Kaza merkezi olan Bilecik, erken dönem kayıtlarında 'Nahiye-i Bilecik' ifadesine rastlanılmaktadır. Tanzimat'tan sonra muhassaslıkların kurulması üzerine Hüdavendigar vilayetinin Eskişehir muhassaslığına bağlı bir kaza oldu. 1840 yılında ise Bilecik muhassalığı lağvedilerek Eskişehir'e ilhak edildi.

Bilecik eskiden nerenin ilçesiydi?

Bilecik 20 Nisan 1924 yılında il olmuştur. Bilecik Güney Marmara bölümünde yer almaktadır. İlin bilinen en eski isimleri arasında Agrilion ve Belekoma vardır. Her sene Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt şenlikleri, Bilecik iline bağlı Söğüt'te yapılmaktadır. Bölgede zengin mermer ocakları bulunmaktadır.