Birinin bordo bereli olduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Birinin bordo bereli olduğunu nasıl anlarız?
  2. Bordo Bereli ne kadar eğitim alıyor?
  3. Bordo bereli olmak ne anlama gelir?
  4. Bordo Mavi Bereliler Kimdir?

Birinin bordo bereli olduğunu nasıl anlarız?

Kurşununun Bitmesini Bekleyin... Bittiği Zaman Gidin Ve Kafasına Sıkın... Eğer Sadece Sizi Gördüğü Zaman Ateş Ediyor Saklandığınız Zaman Duruyorsa O Bir Komandodur... Kaçın Ve Canınızı Kurtarın... Eğer Sizi Gördüğü Zaman Ortadan Kaybolmuşsa Ve Etraf Sessizce Bilin Ki O Bordo Berelidir...

Bordo Bereli ne kadar eğitim alıyor?

Bordo bereli eğitimi ne kadar sürer? Sorusunun cevabı ise yaklaşık olarak 3 yıldır. Bordo bereli olmak için öncelikler komanda kursu görmüş bir askerin 6 ay ekstra komando ihtisas kursu da görmesi gerekmektedir.

Bordo bereli olmak ne anlama gelir?

Bordo Bereliler aynı zamanda devlet büyüklerinin yakın koruma görevini de yerine getirirler. Başta Genelkurmay başkanı olmak üzere kuvvet komutanlarının ve yüksek rütbeli generallerin koruma ve güvenlik görevlerini üstlenirler. Dost ve müttefik ülkelerin ordularına eğitim, yardım ve destek faaliyeti yürütürler.

Bordo Mavi Bereliler Kimdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) nın Gururu olan Bordo bereliler 3,5 yıl süren insan üstü bir eğitim sonrasında yetişiyor. Subay ve Astsubay olan bu askerlerin tamamı Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarından seçilip, üç ayrı dalda tam 47 ayrı ders görüyorlar.