Teknik olmayan seçmeli ders nedir?

İçindekiler:

  1. Teknik olmayan seçmeli ders nedir?
  2. Bölüm dışı seçmeli ders nedir?
  3. Odtü bir dönemde kaç ders alınabilir?
  4. Teknik seçmeli ders nedir?
  5. Odtü Free Elective ne demek?
  6. Üniversitelerde seçmeli ders ne demek?
  7. Bölüm dışı seçmeli ders zorunlu mu?
  8. Alan seçmeli ders nedir?
  9. Her dönem kaç kredi almam lazım odtü?
  10. 1 kredi kaç AKTS dir?
  11. Üniversitede seçmeli ders ne işe yarar?
  12. Complementary Elective nedir?
  13. Seçmeli dersten kalınca başka ders alınır mı?
  14. Hangi durumlarda üstten ders alınır?
  15. Üniversite Kaç tane seçmeli ders seçilebilir?
  16. Üniversite seçmeli ders ne işe yarar?
  17. Erasmus 30 AKTS zorunlu mu?
  18. Zorunlu seçmeli ders nedir üniversite?

Teknik olmayan seçmeli ders nedir?

Teknik Olmayan Seçmeli Dersler, mühendislik öğrencilerine eğitim ve mühendislik mesleğinin aşağıdaki hedeflerini karşılamada hizmet etmek için tasarlanmıştır: ... Bilim ve mühendislik disiplinleri dışındaki bilimler hakkında farkındalık, Mühendislik dışındaki branşlarda çalışanlarla iletişim kabiliyetini arttırmak.

Bölüm dışı seçmeli ders nedir?

Alan dışı seçmeli dersler: Öğrencinin farklı fakülte ve bölümlerden alabileceği kendi meslek alanı dışındaki dersleri kapsar. Öğretim programında yer alacak alan dışı (üniversite) olarak belirlenen seçmeli derslerin grup adı UNVSEC olarak belirlenmiştir.

Odtü bir dönemde kaç ders alınabilir?

b) NI statüsünde alınan dersler, öğrencinin ilgili yarıyıldaki ders yüküne sayılır. c) Bir yarıyılda NI statüsünde en fazla iki adet ders alınabilir.

Teknik seçmeli ders nedir?

"Teknik" seçmeli dersin amacı, öğrencinin Endüstri Mühendisliği'ni tamamlayıcı bir yöntem, teknik, beceri kazandırmaktır. Teknik seçmeli olarak seçilecek bir dersin içeriğinin, bir IE dersinin içeriğiyle çakışmamasına özel özen gösterilmelidir.

Odtü Free Elective ne demek?

Öğrenciler bölüm dışı seçmeli derslerine üniversitenin kayıt sisteminden “elective” ders kategorisini seçerek kaydolabilirler. Eğer seçilen ders “elective” olarak üniversitenin kayıt sisteminden eklenemiyorsa, dersi “free elective” kategorisinde de almak mümkündür.

Üniversitelerde seçmeli ders ne demek?

ÜSD; öğrencilerin ilgi ve yetkinliklerine uygun nitelik ve çeşitlilikte, sanat, genel kültür, edebiyat, yabancı diller, tarih, spor, sağlık, çevre, bilgisayar programları, bilim ve teknoloji, kişisel gelişim, sosyal sorumluluk, sosyal duyarlılık, ekonomi, eğitim, psikoloji, girişimcilik, hukuk, değerler eğitimi gibi ...

Bölüm dışı seçmeli ders zorunlu mu?

2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğretim müfredatlarına eklenen Üniversite Alan Dışı Seçmeli Dersler (UNVSEC); 2020 (2019 -2020 hazırlık okuyanlar dahil) girişli öğrenciler için zorunlu olmakla birlikte.

Alan seçmeli ders nedir?

a) Alan içi seçmeli dersler, öğrencinin kayıtlı olduğu öğretim programlarında yer alan ve mezun olabilmesi için önerilen belirli dersler veya ders grupları arasından seçerek alacağı derslerdir. ... Diğer üniversitelerden ders almak isteyen öğrenci yarıyıl başlamadan önce eşdeğerlik alınması talebiyle bölümüne başvurur.

Her dönem kaç kredi almam lazım odtü?

Tezli yüksek lisans programı; toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az 7 adet kredili ders, bir adet seminer dersi, tez çalışması ve tezin jüri önünde savunulması aşamalarından ve en az 120 AKTS kredisinden oluşur.

1 kredi kaç AKTS dir?

* AKTS'de bir akademik yıllık (iki dönem) eğitime 60 kredi, bir dönemlik (yarıyıl veya sömestre) eğitime ise 30 kredi verilir. * 1 akademik yılda 3 dönem uygulaması bulunan kurumlarda, her bir dönem için 20 AKTS kredisi verilir. * Öğrenciler, dört yıllık eğitim sonunda toplam 240 AKTS kredisi toplayarak mezun olur.

Üniversitede seçmeli ders ne işe yarar?

Seçmeli derslerin öğrencileri hayata hazırlamasını, ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmada faydalı olmasını, okul programlarının ayrılmaz bir parçası olarak öğrencilerin gelişimlerine destek olmasını, ayrıca bilişsel (bilgi, beceri), duyuşsal (ilgi, tutum) ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamasını bekliyordu.

Complementary Elective nedir?

Departmental elective dediğimiz dersler bölümünüzde açılan ve genelde son sene alacağınız bölüm seçmeli dersleriniz oluyor. Complementary elective dersler ise (CC diye de geçebilir) bölümünüze yakın olan bölümlerden alabileceğiniz seçmeli dersler oluyor genellikle.

Seçmeli dersten kalınca başka ders alınır mı?

Öğrenci başarısız olduğu seçmeli dersi, dersin açıldığı herhangi bir yarıyılda tekrar edebilir. Bu seçmeli dersi bir daha almak istemeyen öğrenci dersten vazgeçme hakkına sahiptir. Vazgeçilen bir seçmeli ders tekrar yüklenilemez, ancak transkriptinde görünmeye devam eder.

Hangi durumlarda üstten ders alınır?

- Genel Not Ortalaması 1.50-1.79 arasında olanlar bulunduğu sınıfın ilgili döneminde BB, BA, AA notu olan derslerinin bulunması halinde üst sınıftan ders alabilirler.

Üniversite Kaç tane seçmeli ders seçilebilir?

AKTS yükünü tamamlamak mezuniyet için yeterli değildir. Bölüm ders planında yer alan tüm dersleri almış ve başarmış olmak da diğer bir mezuniyet şartıdır. Bölümdeki her öğrenci en az 4 tane Ortak Seçmeli Ders almakla yükümlüdür.

Üniversite seçmeli ders ne işe yarar?

2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren hayata geçirilecek olan USD sistemi Tıp Fakültesi haricindeki lisans öğrencilerinin farklı fakültelerden ilgileri doğrultusunda ders alabilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. ...

Erasmus 30 AKTS zorunlu mu?

ERASMUS öğrencilerinin yurt dışında öğrenim gördükleri Üniversite'de bir dönemde en az 30 ECTS kredilik derse kayıtlanmaları gereklidir. ... Yurtdışı üniversitelerde alınan ve başarısız olunan dersler, ders içeriklerinin bire bir aynı olması durumunda Üniversitemizde tekrar alınır.

Zorunlu seçmeli ders nedir üniversite?

Okullarda zorunlu ve seçmeli diye iki tür ders vardır. Zorunlusu, devlet tarafından belirlenmiş, öğrencinin tercih hakkının bulunmadığı matematik, Türkçe gibi derslerdir. Seçmelisi, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir.