Peygamberimiz Cuma günleri hangi sureleri okurdu?

İçindekiler:

  1. Peygamberimiz Cuma günleri hangi sureleri okurdu?
  2. Cuma gecesi hangi dualar okunur?
  3. Cuma Gecesi Hangi Esmalar okunur?
  4. Ikindiden sonra hangi tesbih çekilir?
  5. Gece hangi sure okunur?
  6. Cuma günleri Kur'an'dan hangi sureler okunur?

Peygamberimiz Cuma günleri hangi sureleri okurdu?

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim cuma gecesi Duhan Suresini, ona inanarak ve onun doğru olduğunu kabul ederek okursa, sabaha bağışlanmış olarak ulaşır."

Cuma gecesi hangi dualar okunur?

Cuma günü akşama doğru "Yâ Veliyy" ism-i şerifini okuyanların hayırlı dilekleri kabul olunur. Cuma gecesi 1000 defa "Yâ Muhsî" ism-i şerifini okuyanın kıyamet gününde hesabı kolay olur. Cuma günü 1000 defa "Yâ Vâlî" ism-i şerifini okuyarak dua edenin duası kabul olur, işleri kolaylaşır.

Cuma Gecesi Hangi Esmalar okunur?

Cuma Günü "YA VALİ" esmasını (1000) defa okuyan her işinde kolaylık görür. Cuma günü "LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN" (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir. Cuma gecesi "YA DARR" Esmasını (100) kere çekerse, düşmüş olduğu dertten kurtulur.

Ikindiden sonra hangi tesbih çekilir?

İkindi namazından sonra her namazdan sonra olduğu gibi tesbihat yapılır. İkindi namazında farz bittikten sonra ilk şu denir: Allâhümme ente's-selâmü ve minke's-selâm, tebârekte yâ ẕe'l-celâli ve'likrâm.

Gece hangi sure okunur?

GECE YATARKEN OKUNACAK DUALAR Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke. Amentü bi-kitabike'l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike'llezi erselte. Türkçe Meali; Allah'ım!

Cuma günleri Kur'an'dan hangi sureler okunur?

Cuma Vaktinde Okunması Tavsiye Edilen Sureler
  • Yasin Suresi.
  • Vakıa Suresi.
  • Nebe Suresi.
  • Kehf Suresi.
  • Hud Suresi.
  • Duahn Suresi.
  • Fatiha Suresi.