Yulaf ezmesi nasıl tüketilebilir?

İçindekiler:

  1. Yulaf ezmesi nasıl tüketilebilir?
  2. Sütlü yulaf nasıl yapılır?
  3. Yulaf ezmesi diyette nasıl kullanılır?
  4. Yulaf nasıl yumuşatılır?
  5. Kahvaltıda yulaf ezmesi yenir mi?
  6. Yulaf ezmesi kuru yenir mi?
  7. Yulaf lapa olmadan yenir mi?

Yulaf ezmesi nasıl tüketilebilir?

Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.

Sütlü yulaf nasıl yapılır?

1 çay bardağı süt veya su. 3 yemek kaşığı yulaf....Hazırlanışı:
  1. Sütü bir cezveye veya sos tenceresine dökün.
  2. Sütün içine 3 tepeleme yemek kaşığı yulaf ezmesini ilave edin.
  3. Birkaç dakika kaynatın ve lapa elde edin.

Yulaf ezmesi diyette nasıl kullanılır?

Yarım su bardağı yulaf ezmesini yarım su bardağı yağsız süt ile karıştırın, yarım bardak kuru üzüm ve yarım bardak kuru erik ekleyerek tüketin. Yanında 1 bardak şekersiz çay veya kahve içebilirsiniz. Öğle yemeği: Yarım su bardağı yulaf ezmesine yarım su bardağı yağsız yoğurt ve yarım su bardağı ceviz ekleyerek tüketin.

Yulaf nasıl yumuşatılır?

Küçük bir tencerenin içine yulafları koyun. Üzerine suyu ve sütü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın.

Kahvaltıda yulaf ezmesi yenir mi?

Kahvaltıda düzenli olarak yulaf tüketmek, gün içinde fazla kalori alımını da önleyecektir. Yulafın içindeki yavaş karbonhidratlar ayrıca damak tadımızı düzenler, anksiyeteyi azaltır ve kan şekerini dengeler. İçinde bulundurduğu besin değeri sayesinde metabolizma hızlanır, yağ ve zararlı madde tutumu azalır.

Yulaf ezmesi kuru yenir mi?

4- Yulaf ezmesi her ne kadar çok tok tutuyor olsa de tek başına yalnız kalabilir. İçine hiçbir şey katmadan tüketilen yulaf ezmesi hem sıkıcı hem tatsız olur. Sade tüketmek yerine içine meyve ya da masum kuru yemiş ezmeleri katmak daha iyi bir çözüm olabilir.

Yulaf lapa olmadan yenir mi?

Yulafın faydalarına hiç girmiyorum çünkü bununla ilgili yakın zamanda ayrı bir paylaşım yapacağım.Yulaf ezmesini iki şekilde de yiyebilirsiniz,su veya sütle pişirip lapa yaparak veya hiç pişirmeden sütle karıştırarak.Ben pişirmeden daha fazla seviyorum. ...