Kekik yetiştiriciliği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kekik yetiştiriciliği nasıl yapılır?
  2. Kekik fidesi hangi ayda ekilir?
  3. Kekik karlı mıdır?
  4. Kekik suyu sever mi?
  5. Kekik hangi şartlarda yetişir?
  6. Kekik dikimi ne zaman yapılır?
  7. Kekik türkiyede nerede yetişir?
  8. Dağ Kekiğinin kilosu kaç TL?
  9. Kekik çayı kilosu ne kadar?
  10. Kekik ne sıklıkla sulanır?
  11. Kekik ne kadar sulanır?
  12. Kekik hangi toprakta yetişir?
  13. Kekik su ister mi?

Kekik yetiştiriciliği nasıl yapılır?

Mevsim şartlarına göre genelde kekik tohumları Ekim-Kasım ve Aralık gibi tohum halinde ekilerek fide haline getirilmektedir. Dikim aşmasına gelen fideleri toprağa dikmeden önce toprak sürülerek havalandırma işlemi gerçekleştirilmektedir.

Kekik fidesi hangi ayda ekilir?

Fide dikimleri ilkbaharda don riski ortadan kalktıktan sonra bölgelere göre Mart sonu ile Mayıs ayı ortalarına kadar yapılır. Fideler dikim makinası ile tarlaya şaşırtılır ve dikiminden sonra mutlaka can suyu verilmelidir. Kekik yetiştiriciliğinde 45*20 cm dikim mesafesi uygundur.

Kekik karlı mıdır?

Bu haliyle kekik üretimi buğday üretiminden daha kazançlı. Kekik üreticisi 1 dekardan lira para kazanıyor. ... İyi Tarım Uygulamaları kapsamında sertifikalı tıbbi ve aromatik bitkileri üreten çiftçilerin 2015 yılında ilk defa destekleme kapsamına alındı.

Kekik suyu sever mi?

Çünkü kekik fazla su sevmez, saksıda biriken su bitkinizi çürütebilir. Kekik toprak seçmez, ama özellikle killi, gübreli ve kumlu karışımlı bir toprakta iyi gelişme gösterir.

Kekik hangi şartlarda yetişir?

? İklim Ve Toprak İstekleri: Akdeniz bölgesine ait bir bitki olmasına rağmen soğuklara dayanabilen bir bitkidir. Toprak yönünden fazla seçici değildir. Killi taban arazilerde daha iyi gelişir.

Kekik dikimi ne zaman yapılır?

Kekik ekimi toprağın yüzeyine yapılması gerekir. Kekik tohumları toprağın 5 cm derinliğine ekilince, genellikle filizlenmez. Kekik Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Kekik tohumunu yılın her ayında balkonunuzda, serada ya da cam önünde ekebilirsiniz.

Kekik türkiyede nerede yetişir?

En iyi kekik Toros Dağları'nda yetişiyor Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden emekli olan ve Akseki'de bitki türleri üzerine araştırma yapan Prof. Dr. Oktay Yeğen ise kekiğin güneşli iklime sahip yüksek rakımlı ve taşlı Toros Dağları'nda yetiştiğini söyledi.

Dağ Kekiğinin kilosu kaç TL?

Dağ Kekiği Kekik 1 kg Fiyatı 39,90 TL.

Kekik çayı kilosu ne kadar?

Kekik Çayı 1 kg Fiyatı 39,99 TL.

Kekik ne sıklıkla sulanır?

Çimlenene kadar da toprağını nemli tutmayı da atlamayın. Kekik bitkilerinize her zaman önce toprak kuruluğunu kontrol ederek, düzenli aralıklarla azar azar su vermelisiniz.

Kekik ne kadar sulanır?

Kekik bitkisi nasıl sulanır? Kekik kuraklığa dayanıklı bir bitkidir ve bazen su tedariği olmadan da yetiştirilebilir. Ayrıca, ticari olarak kekik yetiştirdiğimizde, yaz aylarında yağmur yağmayan alanlarda, orta verim elde etmek için en az iki defa sulama yapmak gerekir.

Kekik hangi toprakta yetişir?

Kekik bitkisinin toprak istekleri ve toprak hazırlığı Kekik bitkisi tüm süzek ve pH oranı 5 ila 8 olan topraklarda yetişebilir. En iyi verim genellikle 7'ye yakın pH'a ve yüksek derecede süzek, kireçli, hafif topraklarda elde edilir. Toprağın drenajı çok önemlidir, çünkü bitki çoğunlukla kök çürüklüğünden muzdariptir.

Kekik su ister mi?

Çünkü kekik fazla su sevmez, saksıda biriken su bitkinizi çürütebilir. Kekik toprak seçmez, ama özellikle killi, gübreli ve kumlu karışımlı bir toprakta iyi gelişme gösterir.