PRP diz tedavisi sonrası nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. PRP diz tedavisi sonrası nelere dikkat edilmeli?
  2. PRP tedavisi yan etkisi var mı?
  3. PRP diz tedavisi acıtır mi?
  4. PRP nin etkisi ne kadar zaman sonra ortaya çıkar?
  5. PRP sonrası ağrı olur mu?
  6. Diz PRP ne kadar aralıklarla yapılmalı?
  7. PRP riskli mi?
  8. PRP devlet hastanesinde yapılıyor mu?

PRP diz tedavisi sonrası nelere dikkat edilmeli?

PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir. Ağrı oluştuğu zaman soğuk, elevasyon (iğne yapılan yerin yüksekte tutulması), istirahat, parasetamol kullanımı önerilmektedir. Ayrıca steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon riski mevcuttur.

PRP tedavisi yan etkisi var mı?

Yan Etkileri Var mı? PRP uygulamasında, kişinin kendi kanından ayrıştırılan plateletlerin kullanılması ve bu işlemlerin steril şartlarda yapılması başlıca özelliklerinden biridir. Enfeksiyon ve alerji riskinin yok denecek kadar az olması sebebiyle güvenilir bir yöntem. Bugüne kadar bilinen bir yan etkisi yok.

PRP diz tedavisi acıtır mi?

PRP uygulaması maske dışında enjeksiyonla yapılır. Kan alınması esnasında duyulan rahatsızlıktan daha büyük boyutta bir acı hissi beklenmez.

PRP nin etkisi ne kadar zaman sonra ortaya çıkar?

Yapılan bilimsel çalışmalarda PRP uyguaması sonrası 2 haftada klinik cevabın gözlendiği ve bu cevabın 2-3 ay sürdüğünü görmekteyiz. Uygulamadan hemen sonra ciltte sağlıklı bir parlaklık ortaya çıkar.

PRP sonrası ağrı olur mu?

PRP uygulaması sonrası düşük oranda enjeksiyon bölgesinde artmış şişlik ve ağrı olabilir. Bu ağrı birkaç gün devam edebilir, ancak basit ağrı kesiciler ve buz uygulaması ile bu sorun giderilebilir. Bunun dışında PRP'nin böbrek, karaciğer mide gibi iç organlarda yan etkisi yoktur.

Diz PRP ne kadar aralıklarla yapılmalı?

Tedavi edilecek bölgeye göre uygulanacak PRP volümü değişmekle beraber genellikle 1 ila 3 ml kadardır. Uygulama enjeksiyon yöntemi ile yapılır. Belirli aralıklarla bu işlemi 2-3 defa tekrarlamak gerekir. Diz eklemi için (Diz kireçlenmelerinde) iki hafta arayla üç kez uygulanma önerilmektedir.

PRP riskli mi?

Aslında PRP'nin yumurta toplama işlemindeki risklere benzer riskleri olabilir. Bu riskler daha çok yumurtalık enjeksiyon yerinden ya da vajinal damarlardan kanama, enfeksiyon, komşu organlarda yaralanma şeklinde bulunmaktadır.

PRP devlet hastanesinde yapılıyor mu?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan ve "kamuda ilk" olma özelliği taşıyan kozmetik polikliniğinde, botokstan dolguya, kimyasal peelingden saç ve cilt sorunlarını gidermek için uygulanan Platelet Rich Plazma (PRP) işlemine kadar birçok hizmet devlet güvencesiyle veriliyor.