SLR nedir fotoğraf makinesi?

İçindekiler:

  1. SLR nedir fotoğraf makinesi?
  2. DSLR mi dijital mi?
  3. Aynasız Kamera mı DSLR mı?
  4. Aynasız mı DSLR mi?

SLR nedir fotoğraf makinesi?

SLR İngilizce Single Lens Reflex yani 'Tek Obektif Yansımalı' anlamına gelen bir kısaltmadır. ... Teknolojiye uyan cihazlar 'Dijital' ön ekini aldılar (DSLR) ve fotoğrafları film yerine sensörlere kayıt etmeye başladılar. Dijital SLR'ler, yüksek kaliteli fotoğraflar üreten geniş görüntü sensörlerine sahiptir.

DSLR mi dijital mi?

SLR (Single-lens reflex), objektifi değiştirilebilen filmli makinalara verilen isimdir. DSLR (Digital single-lens reflex), yine objektifi değiştirilebilen dijital makinalara verilen isimdir.

Aynasız Kamera mı DSLR mı?

Ergonomik bakımdan aynasız fotoğraf makineleri daha küçük, hafif ve dolayısıyla taşınabilir duruyor. DSLR makinelere göre dikkat çekmeden fotoğraf çekebilmek mümkün. ... Flanş mesafesi nedeniyle daha net fotoğraflar elde edilebiliyor. DSLR fotoğraf makineleri ile aynı kalitede fotoğraf ve video üretebiliyor.

Aynasız mı DSLR mi?

DSLR fotoğraf makinelerindeki lens çeşitliliği aynasız fotoğraf makinelerinden daha fazla. Ayrıca DSLR makineler için üretilen bir lensi, aynasız fotoğraf makinelerinde kullanmak mümkün olmuyor. DSLR makinelerde konuya göre manuel ayar yapılabilirken, aynasız fotoğraf makinelerin manuel ayar eksik kalıyor.