Öğrenim ve katkı kredisi nedir?

İçindekiler:

  1. Öğrenim ve katkı kredisi nedir?
  2. Katkı Payı kredisi nedir?
  3. Öğrenim katkı kredisi ne kadar?
  4. Öğrenim kredisi kimlere verilir?
  5. Katkı payı ödemesi nedir?
  6. Hangi öğrenciler burs alamaz?
  7. Katkı payı hangi durumlarda ödenir?
  8. Katkı payı kimler öder?

Öğrenim ve katkı kredisi nedir?

KATKI KREDİSİ NEDİR ? Yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.

Katkı Payı kredisi nedir?

Katkı (harç) kredisi, katkı payına karşılık olarak öğrenci adına borç kaydedilip yükseköğretim kurumlarına ödenen paradır. Yükseköğretim kurumlarından herhangi birinde öğrenim gören (ikinci öğretim ve özel yüksek öğretim kurumları dahil) önlisans, lisans, yükseklisans (master, doktora), açık öğretim öğrencileri.

Öğrenim katkı kredisi ne kadar?

Gençlik ve Spor Bakanlığımız vasıtasıyla 2021 yılında öğrencilerimize vereceğimiz kredi ve burs miktarını belirledik. 2020 yılında lisans öğrencilerine 550 TL, yüksek lisansa 1100 TL, doktorada 1650 TL olarak uyguladığımız kredi ve burs ödemelerinin toplam ödemelerini 9 milyar 670 milyon TL'yi buldu.

Öğrenim kredisi kimlere verilir?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Katkı payı ödemesi nedir?

Katkı payı/ öğrenim ücreti yükümlüsü öğrenciler Bir programa kayıtlı iken ikinci bir programa (çift anadal programları hariç) kayıt yapan öğrenciler ikinci programa ait öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini öder. İkinci öğretim programlarındaki öğrenciler öğrenim ücreti öder.

Hangi öğrenciler burs alamaz?

Ön Lisans Öğrencileri, Lisans Öğrencileri, İki Yıllık Okullardan Mezun Olup, Dört Yıllık Okulların Üçüncü Sınıfına Dikey Geçiş Sınavı İle Ara Vermeden Kayıt Yapan Öğrenciler, ( İntibak Veya Hazırlık Sınıfında Burs Verilmez.

Katkı payı hangi durumlarda ödenir?

Katkı payı/öğrenim ücretleri; ilgili dönem başlarında kayıt olma veya kayıt yenileme sırasında ödenir. Süresi içinde katkı payı/öğrenim ücretini ödemeyenler ile mazeretleri ilgili yükseköğretim kurumunun yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Katkı payı kimler öder?

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 44, 45 ve 46 ıncı maddeleri doğrultusunda; I-Katkı payı ve öğrenim ücreti ödeyecek öğrenciler: 1 - Birinci öğretim programlarında TC uyruklu olup program süresini aşmış olan öğrenciler katkı payı öder. ... 4 - İkinci öğretim programlarındaki öğrenciler öğrenim ücreti öder.