Socar Türkiye ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Socar Türkiye ne iş yapar?
  2. Azerbaycan petrol şirketinin adı nedir?
  3. Socar nasıl bir firma?
  4. Zaur Gahramanov kim?
  5. Socarın sahibi kimdir?
  6. Socar hisseleri kimin?
  7. Socar in sahibi kimdir?
  8. Socar Türkiye Başkanı kimdir?
  9. Socar Doğalgaz hangi ülkenin?
  10. Petkim kimindi kime satıldı?
  11. Socar CEO Kenan Yavuz kimdir?
  12. Türkiye Azerbaycandan ne kadar gaz alıyor?

Socar Türkiye ne iş yapar?

Ana yatırım alanları petrokimya ürünleri ve ticareti, rafinaj ile doğalgaz ticareti ve dağıtımı olan SOCAR Türkiye, yatırımlarının büyük bölümünün yer aldığı Aliağa'daki arazileri için Türkiye'de 'Özel Endüstri Bölgesi' unvanını ilk alan şirkettir.

Azerbaycan petrol şirketinin adı nedir?

Azerbaycan'ın kaynaklarını en mükemmel şekilde yönetmek ve bu kaynaklarla değer sunmak üzere Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR kuruldu.

Socar nasıl bir firma?

2006 yılı itibarıyle dünyanın 68 en büyük şirketi. petrol arama ve işletme üzerinde uzmanlaşmıştır. başkanı rövneg abdullayev. ... petkim'in yüzde 51'ini aldıktan sonra izmir-aliağa'da petkim yarımadasında ege rafinerisi kurmaya hazırlanan şirket.

Zaur Gahramanov kim?

1982 doğumlu Zaur Gahramanov, 2002 yılında Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nden mezun oldu. Sayın Gahramanov şu anda SOCAR Energy Switzerland, SOCAR Trading S.A., Neftçi Profesyonel Futbol Klubü ve TANAP Yönetim Kurulu Üyesi ve YASED Başkan Vekili'dir. ...

Socarın sahibi kimdir?

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (Azerice: Azərbaycan Respublikası Dövlət Neft Şirkəti, İngilizce: State Oil Company of Azerbaijan Republic kısaltması SOCAR) - Azerbaycan devletine ait petrol ve doğalgaz şirketidir.

Socar hisseleri kimin?

Ortaklar ve payları Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin yüzde 51'i SOCAR Turcas Petrokimya AŞ'ye ait olup Petkim'in yüzde 38,68 hissesi Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.

Socar in sahibi kimdir?

2005 yılından bu yana SOCAR'ın Başkanı olarak görev yapan Rövnag Abdullayev, 2020 yılından bu yana SOCAR Turkey Enerji A.Ş., Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ve STAR Rafineri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Socar Türkiye Başkanı kimdir?

2005 yılından bu yana SOCAR'ın Başkanı olarak görev yapan Rövnag Abdullayev, 2020 yılından bu yana SOCAR Turkey Enerji A.Ş., Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ve STAR Rafineri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Socar Doğalgaz hangi ülkenin?

1992 yılında kurulan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR, dünyanın petrol ve doğal gaz bakımından en zengin ülkelerinden Azerbaycan'ın kaynaklarını uluslararası çapta gelişim ve fayda için kullanıma sunuyor.

Petkim kimindi kime satıldı?

PETKİM Petrokimya Holding A.Ş.'nin sermayesindeki %51 oranındaki kamu hissesinin blok olarak, ihalede SOCAR& Turcas Ortak Girişim Grubu'na 2,04 milyar ABD Dolarına satılması işlemi resmen tamamlandı.

Socar CEO Kenan Yavuz kimdir?

1959 yılında Bayburt'ta doğan Kenan Yavuz, 1981 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. ... Kenan Yavuz, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) ve Enerji Verimliliği Derneği'nin (ENVERDER) Yönetim Kurulu Üyesidir. İngilizce bilen Kenan Yavuz, evli ve iki çocuk babası.

Türkiye Azerbaycandan ne kadar gaz alıyor?

Azerbaycan, Türkiye'nin ana doğalgaz tedarikçisi haline geldi ve bu da Rus gazına olan bağımlılığını azalttı. 2020 yılının Ocak-Mayıs ayları arasında Türkiye Azerbaycan'dan 4,5 milyon metreküp gaz ithal etti. 2019'un aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20,4 artış kaydetti.