Kaynakça nasıl yazılır makale örnek?

İçindekiler:

  1. Kaynakça nasıl yazılır makale örnek?
  2. APA formatı kaynakça nasıl yazılır?
  3. Ödevde kaynakça nasıl belirtilir?
  4. Internet sitesi dipnotta nasıl gösterilir?
  5. Metin içinde kaynakça nasıl yazılır?
  6. Tez için kaynakça nasıl yazılır?
  7. Bibliyografya ne yazılır?
  8. Internet sitesi Atıfı nasıl yapılır?

Kaynakça nasıl yazılır makale örnek?

Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır?
  1. Yazarın Adı (soyadı, adı şeklinde)
  2. Eserin Yayın Tarihi (ayraç içinde yazılır)
  3. Makale Adı (başka bir makaleden yararlanılması durumunda)
  4. Dergi Adı (koyu ya da italik font kullanılır)
  5. Eserlerin Cilt Numarası, Sayısı, Sayfa Numaraları

APA formatı kaynakça nasıl yazılır?

APA yönteminde metin içinde kaynak gösterilirken yazarın soyadı (ya da yazarların soyadları), yapıtın yayın tarihi ve alıntı yapılan sayfanın numarası (ya da sayfaların numaraları) belirtilir.

Ödevde kaynakça nasıl belirtilir?

Kaynakça oluştururken önce yazarın adı ve soyadı, eserin adı, eserin yayınlandığı yayın evi ve basıldığı şehir, eserin basıldığı yıl yazılmaktadır. Bu bilgilerin yazımı sırasında aralarına virgül konulmaktadır.

Internet sitesi dipnotta nasıl gösterilir?

Web sayfalarının dipnot gösterim şekli: Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”, erişim: Gün Ay Yıl, Web adresi. Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”.

Metin içinde kaynakça nasıl yazılır?

bilgileri verilir. KAYNAKÇA YAZIMI: Kaynakça, makale metnin sonunda, yeni bir sayfadan başlamalı ve metin kısımları paragraf başı olmadan iki yana yaslanmış olmalıdır. Metinde içinde geçen tüm kaynaklar “Kaynakça” listesinde bulunmalıdır. Kaynakça bölümünde kaynaklar yazar soyadına göre alfabetik sıra ile yazılmalıdır.

Tez için kaynakça nasıl yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Bibliyografya ne yazılır?

Bibliyografya yazımı kitaplarda öncelikle kitabın adı ile başlar. Daha sonra sırasıyla yazarın adı, konu, bölümler, cilt sayıları, baskı sayıları, basım yeri, basım yılı, sayfa miktarı, Kültür Bakanlığınca verilen ISBN kodu, eserin boyutu, fiyatı, resimli olup olmadığı, dizi baskısı ve kağıdın nitelikleri yer alır.

Internet sitesi Atıfı nasıl yapılır?

Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”, erişim: Gün Ay Yıl, Web adresi. Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”. Örnek Kullanım: Yale University, “About Yale: Yale Facts”, erişim: , https://www.yale.edu/about-yale/yale-fact.