Bulmacada nema ne demek?

İçindekiler:

  1. Bulmacada nema ne demek?
  2. Nema ne demek?
  3. Ağırbaşlı ne demek bulmaca?
  4. Apaçıklık nedir tanımı?
  5. Göreceli yöntem nedir?
  6. Rölatif göreceli ne demek?
  7. Ekonomide faiz nema nedir?

Bulmacada nema ne demek?

Nema Bulmaca Cevabı Nedir? Herhangi bir çaba gerektirmeden, ana sermayenin üstüne eklenen parayla elde edilen kâra faiz denir. Nema kelimesi artma anlamına gelir.

Nema ne demek?

Sözlükte “artmak, çoğalmak, bereketli olmak” anlamına gelen nemâ kelimesi fıkıh terimi olarak zekâta tâbi malın artıcı nitelikte olması veya sayılmasını ifade eder; bu nitelikteki mala nâmî denir.

Ağırbaşlı ne demek bulmaca?

Vakar olgunluk ve ciddiyet anlamına gelirken, vakur da ağırbaşlı demektir.

Apaçıklık nedir tanımı?

1. Apaçık olma durumu. 2. fels. Bir şeyin bilgi açısından zihne kendisini hiçbir şüpheye meydan vermeksizin delilsiz ve vâsıtasız olarak kabul ettirmesi, bedâhet, bedîhiyet.

Göreceli yöntem nedir?

Göreceli değerleme yöntemi, emsal firmaların çeşitli çarpanlar yoluyla karşılaştırılması yoluyla varlığın değerinin hesaplanmasında yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Yöntemde gerçek verilerin kullanılması nedeniyle piyasa değerinin elde edildiği düşünülmektedir.

Rölatif göreceli ne demek?

Rölatif kısaca anlamı, tanımı: Göreceli : Varlığı başka bir şeyin varlığına bağlı bulunan, mutlak olmayan, göreli, bağıntılı, izafi, nispi, rölatif.

Ekonomide faiz nema nedir?

Türk Dil Kurumuna göre nema kelimesi; büyüme ya da çoğalma anlamlarında kullanılmaktadır. Bu kelime ekonomide sıklıkla kullanılmaktadır. İktisat alanında ise faiz anlamı ile kullanılan bir kelimedir. ...