Nasrettin Hoca kimdir ve hayatı?

İçindekiler:

  1. Nasrettin Hoca kimdir ve hayatı?
  2. Nasreddin Hoca Gerçek mı?
  3. Nasreddin Hoca ne zaman nasıl öldü?
  4. Nasrettin Hoca Kimdir?
  5. Nasrettin Hoca ne iş yapar?

Nasrettin Hoca kimdir ve hayatı?

Nasreddin Hoca 1208 yılında Sivrihisar'ın Hortu köyünde doğdu. ... Sivrihisar'da medrese öğrenimi gören Nasreddin, babasının ölümü üzerine Hortu'ya dönerek köy imamı oldu. 1237'de Akşehir'e yerleşerek, Seyyid Mahmud Hayrani ve Seyyid Hacı İbrahim'in derslerini dinledi, İslam diniyle ilgili çalışmalarını sürdürdü.

Nasreddin Hoca Gerçek mı?

Nasreddin Hoca, 1208 Hortu doğumlu, Anadolu Selçukluları döneminde Hortu ile Akşehir ve çevresinde yaşayan efsanevi kişidir. ... Aynı zamanda Akşehir çevresindeki yörelerde de kısa süreli bulunduğu düşülen Nasreddin Hoca 1284'te yine Akşehir'de ölmüş ve günümüzdeki Nasreddin Hoca Türbesi'ne gömülmüştür.

Nasreddin Hoca ne zaman nasıl öldü?

Akşehir'de mülki görevler üstlenen ve aynı zamanda Akşehir çevresindeki yörelerde de kısa süreli bulunduğu düşülen Nasreddin Hoca 1284'te yine Akşehir'de ölerek günümüzdeki Nasreddin Hoca Türbesi'ne gömülmüştür.

Nasrettin Hoca Kimdir?

Nasreddin Hoca Anadolu Selçuklu dönemlerindeyken Akşehir ile Hortu çevresinde yaşamış olan bir efsanevi kişiliktir. Genel olarak hazır cevaplı ve mizah anlayışı ile haiz bir bilge olarak aksettirilmiş olan hikayeleriyle tanınmış olan, bir bilge şahıs olarak bildirilen kişidir.

Nasrettin Hoca ne iş yapar?

Filozof HâkimYergiciMizahçı Nasreddin Hoca/Meslekleri