Yatsı namazı hangi dualar okunur?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazı hangi dualar okunur?
  2. Yatsı namazından sonra hangi sure okunur?
  3. Diyanet işleri Akşam namazı nasıl kılınır?
  4. Ikindi namaz farzı nasıl kılınır?

Yatsı namazı hangi dualar okunur?

Yatsı namazı farzı kılınışı şöyledir; Niyet edildikten sonra Allahu Ekber denilerek subhaneke okunur. Ardından besmele çekilir ve Fatiha suresi okunur fatiha suresinden sonra Kuranı Kerimden en az üç ayet veya zammı sure okunur. Allahu Ekber denilip rükuya gidilir.

Yatsı namazından sonra hangi sure okunur?

“Âmener resûlu bimâ unzile ileyhi min rabbihî vel mu'minûn(mu'minûne), kullun âmene billâhi ve melâiketihî ve kutubihî ve rusulih(rusulihî), lâ nuferriku beyne ehadin min rusulih(rusulihî), ve kâlû semi'nâ ve ata'nâ gufrâneke rabbenâ ve ileykel masîr(masîru). Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

Diyanet işleri Akşam namazı nasıl kılınır?

  1. Rekat. "Niyet ettim Allah rızası için Akşam namazının Üç rekat farzını kılmaya" diye niyet ederiz. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Sübhaneke'yi okuruz. Euzü-besmele çekeriz. ...
  2. Rekat. Ayağa kalkarak Kıyama dururuz. Besmele çekeriz. Fatiha Suresini okuruz. Kur'an'dan bir sure okuruz. ...
  3. Rekat.
BE

Ikindi namaz farzı nasıl kılınır?

İlk rekâtta ikindi namazının farzını kılmak için niyet edilir ve "Allahu Ekber" diyerek eller bağlanır. Subhaneke okunduktan sonra Euzu besmele ile Fatiha suresi ve ardından da Kur'an'dan bir adet sure okunur. Rükuya gidilir, ayağa kalkılır ve secdeye gidilir.