Yeni sürücü belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yeni sürücü belgesi nasıl alınır?
  2. Ehliyet çıkartmak için neler gerekli?
  3. Kiracı adres değişikliği nasıl yapılır?
  4. Adres değişikliği e-devlet üzerinden yapılabilir mi?

Yeni sürücü belgesi nasıl alınır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi Randevu Sisteminden randevu alınarak yapılmaktadır.

Ehliyet çıkartmak için neler gerekli?

İlk kez ehliyet alacak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge.

Kiracı adres değişikliği nasıl yapılır?

Adres değişikliklerini Nüfus Müdürlüklerinde de yapabilirsiniz. İkametgah adresinizi değiştirmek için taşındığınız yeni yerin il Nüfus Müdürlüğüne gidip adresi bildirimi yapmanız gerekiyor. Nüfus Müdürlükleri'ne yapılan başvuruda beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

Adres değişikliği e-devlet üzerinden yapılabilir mi?

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.