Distribütör bozuksa ne olur?

İçindekiler:

  1. Distribütör bozuksa ne olur?
  2. Distribütör kondansatör nedir?
  3. Araçta distribütör ne demek?
  4. Distribütör hareketini nereden alır?
  5. Bir ürünün distribütörü nasıl olunur?
  6. Bobin arızası nasıl tespit edilir?
  7. Meksefe ne demek?
  8. Distribütör eğitimi nedir?
  9. Kondansatör Meksefe nedir?
  10. Meksefe platin nedir?
  11. Bölge Distribütörü ne demek?
  12. Parfüm distribütörü ne demek?
  13. Meksefe nedir ne işe yarar?
  14. Kondansatör ne işe yarar kısaca?
  15. Distribütör nedir nasıl olunur?

Distribütör bozuksa ne olur?

Araç devirlenmekte sıkıntılar yaşar , çok hızlanır ve devrini aldıktan sonra teklemeler kesilecektir. Araç neden çok yakar diye araştıranlar genelde bu parçanın düzgün çalışmadığı kanısına varmaktadır.

Distribütör kondansatör nedir?

Distribütör Parçaları Kondansatör (Meksefe): Platin, açılıp kapanırken platinin meme yapmasını önler. Eğer platin meme yapmış ise kondansatör (meksefe) arızalıdır. Tevzi makarası: Distribütör orta kulesine gelen yüksek gerilimi dönerek uygun bujiye gönderir.

Araçta distribütör ne demek?

Distribütör içten yanmalı motorlarda bulunan bir parçadır. ... Bu parça motor içinde bulunan endüksiyon bobini tarafından üretilen yüksek gerilimi gene motorda bulunan ve yanma olayını gerçekleştiren bujilere göndererek yanmalarına yardımcı olur.

Distribütör hareketini nereden alır?

İçinde döner bir mil, tevzi makarası ve bir platin plaka bulunur. Egzantrik miline bağlı bir dişliyle bağlı olan mil dönerek tevzi makarasına hareket verir. Bu sırada indüksiyon bobini sürekli olarak distribütöre akım gönderir.

Bir ürünün distribütörü nasıl olunur?

Distribütör Nasıl Olunur? Distribütör olmak için resmi bir eğitime gerek duyulmamaktadır. Sözleşme imzaladığı üretici ya da toptancının ürünleri hakkında verilen eğitimlere katılması gereklidir.

Bobin arızası nasıl tespit edilir?

Ateşleme bobini arıza yaptığında belirli yöntemler ışığında sorunu anlamak mümkündür. Eğer ki bobin bozulursa aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışır, rölantide kendiliğinden stop eder, marşa basıldığı anda motor geç ve zor çalışır, aracın kesinlikle çekişi düşer ve dolayısıyla da çok fazla yakıt tüketmeye başlar.

Meksefe ne demek?

Meksefe (Kondansatör): Platinin kontakları distribütörün milindeki kam miliyle açılıp kapanırken oluşan artık endüksiyon akımını anlık olarak meksefede depolanır ve platinin kontaklarının bir kontaktan diğerine malzeme taşıyarak meme yapmasını önler.

Distribütör eğitimi nedir?

Distribütör olmak için resmi bir eğitim gerekliliği bulunmamaktadır. Distribütörün, sözleşme yaptığı üretici veya toptancının ürünleri hakkında verilen eğitimlere katılması beklenir.

Kondansatör Meksefe nedir?

Meksefe (Kondansatör): Platinin kontakları distribütörün milindeki kam miliyle açılıp kapanırken oluşan artık endüksiyon akımını anlık olarak meksefede depolanır ve platinin kontaklarının bir kontaktan diğerine malzeme taşıyarak meme yapmasını önler.

Meksefe platin nedir?

a) Platin: Açılıp kapanarak endüksiyon bobininin yüksek gerilim meydana getirmesine yardımcı olur. b) Meksefe (kondansatör): Platinin yüksek gerilimden zarar görmesini önler. c) Tevzi makarası: Yüksek gerilimin sırası ile bujilere gönderilmesini sağlar.

Bölge Distribütörü ne demek?

Bir üretici veya tedarikçiye ait olan ürünlerin belirli bölgelerde tanıtımı ve satışını sağlamakla yetkili dağıtıcı firmalara distribütör adı verilir. ... Bazı distribütörler ürünleri stoklayarak satış yaparken, bazıları sadece gelen siparişleri tedarikçi firmaya veya bölge müdürlüklerine iletirler.

Parfüm distribütörü ne demek?

Distribütör Ne Demek? Distribütör, mağaza ya da şirketlere ürün tanıtan ve tedarik eden gerçek yahut tüzel kişilere verilen isimdir. Distribütör bu görevi, bir ürünün üreticisi ile dağıtım veya tedarik kanalındaki bir başka işletme arasında aracılık yaparak gerçekleştirir.

Meksefe nedir ne işe yarar?

b) Meksefe (kondansatör): Platinin yüksek gerilimden zarar görmesini önler. c) Tevzi makarası: Yüksek gerilimin sırası ile bujilere gönderilmesini sağlar. 2- Buji: Distribütörden gelen elektrik akımını tırnakları arasında kıvılcım yaratarak silindir içindeki yakıt hava karışımının yanmasını sağlar.

Kondansatör ne işe yarar kısaca?

Kondansatörler(sığaçlar) ya da diğer ismiyle kapasitörler, elektrik enerjisini elektrik alan olarak depolayan iki uçlu bir devre elemanlarıdır. Temelde iki adet iletken plakanın arasına yalıtkan bir madde koyulması ile elde edilir. Devrede ve denklemlerde C harfi ile gösterilir ve birimi Farad (F)'dır.

Distribütör nedir nasıl olunur?

Distribütör, mağaza veya şirketlere ürün tanıtımı yapan ve tedarik eden gerçek ya da tüzel kişilere verilen isimdir. Distribütör, bu görevi bir ürünün üreticisi ile dağıtım ya da tedarik kanalındaki bir başka işletme arasında aracılık yaparak gerçekleştiren meslek sahibidir.