Ölen birinin banka hesapları nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Ölen birinin banka hesapları nasıl öğrenilir?
  2. Unutulan banka hesap nasıl bulunur?
  3. Ziraat Bankası hesabım varmı nasıl öğrenebilirim?
  4. Banka hesap kayıtları ne kadar süre saklanır?
  5. Ölen birinin üzerine mal varlığı nasıl öğrenilir?

Ölen birinin banka hesapları nasıl öğrenilir?

Daha pratik bir yol arıyorsanız eğer Bankalar Birliğine başvurmanız gerekmektedir. Veraset ilamı aldıktan sonra eğer Bankalar Birliğine başvuru yaparsanız, ölen kişi üzerine açık olan tüm banka hesaplarını da görebilirsiniz.

Unutulan banka hesap nasıl bulunur?

Eğer geçmişte banka hesabı açıp açmadığınızı unutup sorgulamak istiyorsanız Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği sayfalarından sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca belli dönemlerde bankalar kendi web sitelerinin anasayfasında sorgulama bölümü açabiliyor.

Ziraat Bankası hesabım varmı nasıl öğrenebilirim?

Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan HESAPBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların " hesap numarası" bilgisini SMS ile öğrenebilirsiniz.

Banka hesap kayıtları ne kadar süre saklanır?

VIII. 5411 sayılı Kanunun bu maddesinde 4389 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin 5 inci fıkrasındaki düzenleme esas alınmıştır.4389 sayılı Kanunda bankaların belge saklama süresine ilişkin bir süre öngörülmemiş iken, TTK 68 maddede öngörülen 10 yıllık saklama süresine bu kez maddede açıkça yer verilmiştir.

Ölen birinin üzerine mal varlığı nasıl öğrenilir?

Miras araştırması söz konusu olduğunda vefat eden kişinin mal varlığının öğrenilmesi için veraset ilamı ya da halk arasında bilinen adıyla mirasçılık belgesinin bulunması şarttır.