Lahana turşu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Lahana turşu nasıl yapılır?
  2. Kıtır kıtır acur turşusu nasıl yapilir?
  3. Mardin acur turşusu nasıl yapılır?
  4. Lahana turşusunun sert olmasi icin ne yapmak gerekir?
  5. Turşuya neden limon tuzu konulur?
  6. 1 kilo turşuya ne kadar sirke konur?

Lahana turşu nasıl yapılır?

Lahanaların üzerine kaya tuzunu ilave edip tuzla beraber ovun. Temiz ve geniş bir kavanoza ovduğunuz lahanaları ekleyin. Aralara kabukları soyulmuş ve iri doğranmış havuçları dizin ve tekrardan lahana ilavesiyle kavanozu doldurun. Kavanozu doldurduktan sonra toz şeker, sarımsak ve sirkeyi ilave edin.

Kıtır kıtır acur turşusu nasıl yapilir?

Kıtır Kıtır Kelek Ve Acur Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle turşuluklarımızı güzelce yıkayalım.
  2. Sonra güzelce kavanoza dizelim aralarına biber ve sarımsak ekleyerek dizmeye devam edelim.
  3. Dizdikten sonra sirke tuz ve sıcak suyu ekleyip kavanozun kapağını kapatıp turşumuzu dinlendirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Mardin acur turşusu nasıl yapılır?

Acurları yıkayın. Şişelerin dibine biraz kişniş ve sarımsağı koyun ardından biberi koyup acurları doldurun. Doldurma işlemi bittikten sonra tuzlu suyu hazırlayın bir ibrik suya bir bardak tuzu boşaltıp iyice karıştırın ve turşunun üstüne huni yardımıyla dökün serin yerde muhafaza edin.10 gün içinde turşunuz hazır .

Lahana turşusunun sert olmasi icin ne yapmak gerekir?

Kaya tuzu, bir gece dinlendirilen suyun içinde iyice eritiliyor. Kaya tuzu ne kadar fazla kullanılırsa, turşunun yumuşama ihtimali o kadar azalıyor. Turşular kavanoza arada boşluk kalmayacak şekilde dizilirken, arzu edilmesi halinde bir limon dilimlenerek aralara yerleştirilebiliyor.

Turşuya neden limon tuzu konulur?

Turşu hazırlanırken asitlik oranı düşük olan sebzelere (özellikle taze fasulye, bamya vb) limon tuzu eklemek, tuz miktarını çok artırmadan turşu oluşumunu sağlamaya yardımcı olur.

1 kilo turşuya ne kadar sirke konur?

Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.