Tarhana çorbası domatesli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Tarhana çorbası domatesli nasıl yapılır?
  2. Domatesli Biberli Tarhana çorbası nasıl yapılır?
  3. Domates tarhanası nasıl yapılır?
  4. Domatesli Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
  5. Biberli tarhana çorbası nasıl yapılır?
  6. Kapya biberden tarhana nasıl yapılır?
  7. Tarhana çorbasına salça girer mi?
  8. Tavuk çorbasına domates konur mu?
  9. Mugla tarhana aşı nasıl yapılır?
  10. Muğla un tarhanası nasıl yapılır?
  11. Kırmızı biberli tarhana nasıl yapılır?
  12. Nefis yemek tarifleri ev tarhanası nasıl yapılır?

Tarhana çorbası domatesli nasıl yapılır?

Sıvı yağ tencereye alınır salça ile birlikte kavrulur salça kavrulurken domatesler ikiye bölünerek rendelenir. Kavrulan salçanın üstüne eklenerek domatesin rengi açılana kadar kavrulur sonra su ilave edilir su kaynamadan tepeleme 2 yemek kaşığı tarhana eklenir tuzu da serpilir kaynayana kadar orta ateşte karıştırılır.

Domatesli Biberli Tarhana çorbası nasıl yapılır?

Tencereye yağı koyup üzerine, rendelediğimiz domates ve biberi koyup suyu çekene kadar kavuruyoruz. 3 yemek kaşığı tarhanayı da ekleyip 2 dk. daha kavurup suyu azar azar ekleyerek ve sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk. daha ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Domates tarhanası nasıl yapılır?

Haşlanmış nohut, iri parçalar halinde doğranmış kuru soğan, kırmızı biber ve domatesi tencereye alın. Sebzeler sularını salacağı için az miktarda su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişirme işlemi sonunda püre haline gelen karışımı ocaktan alın. Ilınması için oda ısısında bekletin.

Domatesli Tavuk Çorbası nasıl yapılır?

Çorbayı yapacağımız tencereye sıvı yağ ekleyip salçayı kavurun. rendelenmiş domatesi ekleyip 3-4 dakika pişirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Tavuğu şehriyeyi tuzunu ekleyip kısık ateşte pişirelim. En son naneyi ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım.

Biberli tarhana çorbası nasıl yapılır?

Soğanı yemekli doğruyoruz ,sonra biraz yağda kavrulunca, ince kıyılmış sivri biber ve sarımsak eklenir. Biber yumuşayınca rende domates ve soğuk et suyu katılır. Hemen tarhana eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynama noktasına gelince ateş kısılır, baharatlar atılır.

Kapya biberden tarhana nasıl yapılır?

Tarhana ( Kış Hazırlıkları 3 ) Tarifi Yapılışı
  1. Malzemeler(domates, sivri biber, kuru soğan) yıkanır ,doğranır ve robottan geçirilir. Kapya biberler yıkanır doğranır ve haşlanır. ...
  2. Hazırlanan malzemeler geniş bir kaba alınır ve karıştırılır. Üzerine maya eklenir, karıştırılır. ...
  3. Yoğurt eklenir ,karıştırılır.

Tarhana çorbasına salça girer mi?

Yapılışı: Tarhanayı 1 su bardağı su ile iyice karıştırın. Salça, dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. ... Erittiğiniz tarhanayı içine ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Tavuk çorbasına domates konur mu?

Tavuk etleri haşlanıp didiklenir. Sos yoksa rendelemiş domatesler konur. Domates kokusu çıkana kadar biraz kavrulur. ... Arpa şehriyeler şişip pişince didiklenmiş tavuk etleri, tuz ve karabiber eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır.

Mugla tarhana aşı nasıl yapılır?

Tarhana (Muğla Yöresine Ait) Tarifi Yapılışı
  1. Düdüklüye tarhanalar, börülceler alınır üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su katılır.
  2. Üzerine domates rendelenir.
  3. Kuru et katılır, salçası katılır, kuru biberler katılır, düdüklünün kapağı kapatılır ve fısladıktan sonra 20 dk pişmeye bırakılır.
Daha fazla öğe...

Muğla un tarhanası nasıl yapılır?

Görüldüğü üzere Muğla İli ve İlçelerinde mahreç işareti ile tescillenmiş tek tarhanamız “Muğla Göce Tarhanası”dır. İçerisine başka ürün girmez. Üretim Metodu: Suyun içine tuz ilave edilerek kaynatılır. Tarhana otu yıkanır ve tülbende sarılarak kaynayan suyun içine atılır. 5 dakika bekletilir ve çıkartılır.

Kırmızı biberli tarhana nasıl yapılır?

Soğanı yemekli doğruyoruz ,sonra biraz yağda kavrulunca, ince kıyılmış sivri biber ve sarımsak eklenir. Biber yumuşayınca rende domates ve soğuk et suyu katılır. Hemen tarhana eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynama noktasına gelince ateş kısılır, baharatlar atılır.

Nefis yemek tarifleri ev tarhanası nasıl yapılır?

Ev Tarhanası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Domates, soğan, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın.
  2. Üzerine 1 lt su ekleyerek iyice yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirin.
  3. Daha sonra haşlanmış nohutu da ekleyerek blender ile ezin. ...
  4. Karışımı yoğurtma kabına alın, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın.
Daha fazla öğe...