Filiz nedir tanımı?

İçindekiler:

  1. Filiz nedir tanımı?
  2. Filiz ne demek 3 sınıf?
  3. Körpe neye denir?
  4. Bitkide Filiz nedir?
  5. Filiz isminin kökeni nedir?
  6. Filiz şirket ne demek?
  7. Ferik neyin yavrusu?
  8. Mikrofiliz nasıl yetiştirilir?
  9. Start-up şirket ne demek?
  10. Filiz şirketler nelerdir?
  11. Yeliz ne anlama gelir?

Filiz nedir tanımı?

Filiz, tohum ya da tomurcuktan çıkan körpe sürgün anlamına gelir. Bunun yanında Filiz, ince, uzun, naif ve narin kız demektir.

Filiz ne demek 3 sınıf?

filiz için 2 adet anlam bulundu. Yeni sürmüş körpe ve küçük dal veya yaprak, sürgün. Ocaktan çıkarılan işlenmemiş, başka maddelerle karışık hâlde bulunan, ham maden birleşiği.

Körpe neye denir?

Yeni yetişmiş olan bitkilere körpe denir. Bununla birlikte genç ve tecrübesiz kişiler için de körpe kelimesi kullanılır.

Bitkide Filiz nedir?

i. (bili “piliç”ten +z ekiyle genişletilmiş ses taklidi k.; anlam genişlemesiyle aşağıdaki mânâyı kazanmıştır; kelime bâzı kaynaklarda Yun. filisa “yaprakçık”tan getirilmektedir) Bir bitki üzerinde yeni süren küçük dal veya yaprak, sürgün: Bir tâze biçilmiş ot, bir yeni kopmuş filiz kokusu (Refik H.

Filiz isminin kökeni nedir?

Rum kökenli bir isim olan Filiz, en beğenilen kız isimleri arasında yer alıyor. ... Filiz ismi verilen kız çocuklarının narin ve naif oldukları gözlemleniyor. Filiz Ne Demek? Filiz, tohum ya da tomurcuktan çıkan körpe sürgün anlamına gelir.

Filiz şirket ne demek?

Start-up: Teknoloji tabanlı ürün, sistem veya hizmet geliştirmek amacıyla kurulmuş 0–3 yaş arasındaki girişimci işletmelere verilen isim. Türkçe'ye “Filiz Şirket” şeklinde tercüme edilmiştir.

Ferik neyin yavrusu?

i. (< Erm. varek) E. T. Türk. ve halk ağzı. Kümes hayvanlarının, keklik, bıldırcın gibi kuşların civcivlikten çıkmış yavruları, piliç [Fere de denir].

Mikrofiliz nasıl yetiştirilir?

Mikro filizi yetiştirmek için kullanacağınız kaplara verimli toprağı çok kalın olamayacak şekilde serpiştirin. Toprağı sıkıştırmadan gevşek kalacak şekilde kaba yayın. Ardından mikro filiz tohumlarını aralıklı şekilde toprağa ekleyin. Sprey su şişesi aracılığıyla mikro filizlere nem sağlayın.

Start-up şirket ne demek?

Hızlı büyüme için tasarımlanmış ve buna müsait, teknolojiyi sunan ve kullanan, geniş kitlelere hitap eden ve sunduğu hizmeti kullanıcıya ulaştıran, ihtiyaç gideren (yeri geldiğinde ihtiyaç haline dönüştüren), sürekliliğe sahip ve gelişmeye -geliştirmeye- müsait girişim fikirlerine kısaca STARTUP diyoruz.

Filiz şirketler nelerdir?

Start-up: Teknoloji tabanlı ürün, sistem veya hizmet geliştirmek amacıyla kurulmuş 0–3 yaş arasındaki girişimci işletmelere verilen isim. Türkçe'ye “Filiz Şirket” şeklinde tercüme edilmiştir.

Yeliz ne anlama gelir?

Yeliz ismi aydınlık, güzel ve havadar anlamlarına gelmektedir.