Karnabahar salatasına neler konulur?

İçindekiler:

  1. Karnabahar salatasına neler konulur?
  2. Karnıbaharlı salata nasıl yapılır?
  3. Karnabahar Salatası sosu nasıl yapılır?
  4. Karnabahar mezesi nasıl yapılır?

Karnabahar salatasına neler konulur?

Derin bir kap içine haşladığınız karnabaharları koyun. Karnabaharların üzerine doğranmış maydanoz, dereotu ve közlenmiş kırmızı biberi ekleyin. Ardından da 1 su bardağı konserve mısır koyun. Son olarak karnabahar salatasının üzerine damak tadınıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı ekleyip, yavaşça karıştırın.

Karnıbaharlı salata nasıl yapılır?

Karnabahar salatası yapmak için karnabaharı yumuşayana kadar haşlayın (çok fazla pişmeden, dağılmadan ocaktan alınmalı.) Suyunu süzmüş olduğunuz karnabaharı, doğradığınız kırmızı biberi maydanoz ve dereotunu derince bir kaba alın. Üzerilerine limon suyu, zeytinyağını ve tuzu dökerek güzelce harmanlayın. Afiyet olsun..

Karnabahar Salatası sosu nasıl yapılır?

Salatanın sosu için; sarımsağı rendeleyin. Taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, pul biber ve tuz ilavesiyle karıştırın. Hazırladığınız sosu karnabahar salatasının üzerine gezdirip bekletmeden soğuk ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Karnabahar mezesi nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsakla birlik kavrulan karnabaharın soğumasını bekleyin. Soğuyan karnabaharları da yoğurtlu karışıma koyup hepsini birden iyice karıştırın. Yoğurt ve mayonez miktarını zevkinize göre arttırabilirsiniz. Üzerine zeytinyağ gezdirip maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.