Adaylık Kaldırma sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

İçindekiler:

  1. Adaylık Kaldırma sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
  2. Adaylık sınavı ne zaman?
  3. AKS kaldırılacak mı?
  4. AKS sınav sonuçları ne zaman?
  5. 2021 AKS ne zamana ertelendi?
  6. AKS sınav yerlerine nasıl bakılır?
  7. Aday öğretmen sınavına kimler girecek?
  8. AKS Sınavı Kaç Doğru ile geçilir?
  9. AKS puanı nasıl hesaplanır?
  10. Aday öğretmenin hakları nelerdir?

Adaylık Kaldırma sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylık Kaldırma Sınavı 5 Eylül pazar günü 81 il merkezinde yazılı olarak tek oturumda yapıldı. AKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) iş günü içinde www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Adaylık sınavı ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından asli öğretmenliğe geçiş için her sene sınav yapılan adaylık kaldırma sınavı için beklenen gün geldi. Adaylar sınav giriş belgelerine https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilecek. AKS NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA? AKS sınavı, Pazar Günü Saat 10.00'da yapılacak.

AKS kaldırılacak mı?

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI KALDIRILACAK MI? Milli Eğitim Bakanlığı adaylık sürecinin sonunda aday öğretmenlere Adaylık Kaldırma Sınavı yani (AKS)'yi uyguluyor. Adaylık kaldırma sınavından 60 ve üzeri alan aday öğretmenlerin adaylığı kaldırılıyor. ... Adaylık kaldırma sınavı kanun değişikliği ile düzenlenebilir.

AKS sınav sonuçları ne zaman?

tarihinde yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) sonuçları açıklanmıştır. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarını kişisel MEBBİS sayfasından Aday Öğretmen Performans Değerlendirme Modülünden öğrenebilir.

2021 AKS ne zamana ertelendi?

Duyuruda, "05 Eylül 2021 tarihinde yapılacak olan Adaylık Kaldırma Sınavına para yatıramayan aday öğretmenler için 19 Ağustos 23:59'a kadar ek süre verilmiştir." açıklaması yapıldı. 25 Nisan 2021 tarihinde yapılması beklenen ancak eylül ayına ertelenen söz konusu sınav tek oturum olarak yapılacak ve 120 dakika sürecek.

AKS sınav yerlerine nasıl bakılır?

AKS sınavı, Pazar Günü Saat 14.00'de yapılacak. ADAYLIK KALDIRMA SINAVI GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR? Adaylar sınav giriş belgelerine https://mebbis.meb.gov.tr/ adresine kişisel kullanıcı ve şifreleri ile giriş yaparak Başvuru İşlemleri à Genel Bilgiler à Rapor Al sayfasından erişebileceklerdir.

Aday öğretmen sınavına kimler girecek?

SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI Sınava girecek aday öğretmenlerin (sözleşmeli/kadrolu); performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmaları, sınav tarihinde 1 (bir) yıl fiilen çalışma şartını tamamlamış olmaları, sınava giriş ücretini süresi içinde yatırmış olmaları gerekiyor.

AKS Sınavı Kaç Doğru ile geçilir?

Sınavda başarılı olmak için en az kaç almak gerekir? Sınav 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Başarı puanı 60 (altmış) ve üzerinde olan aday sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler başarılı sayılır.

AKS puanı nasıl hesaplanır?

AKS puanı nasıl hesaplanır? Sınavda tüm soruları doğru cevaplayanlar 100 puan almaktadır. Kısacası her doğru cevaplanan soru adaya 1 puan kazandırmaktadır. Sınavda iptal edilen soru veya sorular olması durumunda (100 x Net Sayısı / Testteki Toplam Geçerli Soru Sayısı) formülü kullanılarak hesaplanır.

Aday öğretmenin hakları nelerdir?

Aday öğretmenler de asil olanlar gibi sendikalara üye olabilirler. Aday öğretmenler de Milli Eğitimin düzenlediği mahalli ve merkezi tüm seminer ve kurslara katılabilir ve bunlar için harcırah alabilir. Aday öğretmenler de ek derslere girebilir ve ek ders ücretlerini tam olarak alabilirler.