Destekleme ve yetiştirme kurslarına nasıl başvurulur?

İçindekiler:

  1. Destekleme ve yetiştirme kurslarına nasıl başvurulur?
  2. Destekleme yetiştirme kursları nedir?
  3. Kimler DYK açabilir?
  4. DYK kaçıncı sınıflar için?
  5. DYK kaç öğrenci ile açılır?
  6. DYK sınıf mevcudu kaç olmalı?
  7. Kimler Destekleme ve Yetiştirme kursu açabilir?

Destekleme ve yetiştirme kurslarına nasıl başvurulur?

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR? Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.

Destekleme yetiştirme kursları nedir?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kursu tanımlamaktadır. Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmaz.

Kimler DYK açabilir?

Kurslara Resmî Ve Özel Örgün Eğitim Kurumlarının 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Ve 12 nci Sınıflarında Öğrenim Gören Öğrenciler İle Ortaöğretimden Mezun Olanlar Katılabilir. Destekleme Ve Yetiştirme Kursları İki Yarı Yılı Kapsayan Birinci Dönem Ve Yaz Dönemi Şeklinde Açılır.

DYK kaçıncı sınıflar için?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden 8'inci ve 12'nci sınıflar ile mezun öğrenciler başvurabilecek. Peki DYK nedir, başvurular hangi tarihte, ne zaman yapılacak?

DYK kaç öğrenci ile açılır?

Bu durumda kurs yönetimi halk eğitimi merkezi müdürlüğünce, halk eğitimi merkezi müdürlüğünün bulunmadığı yerlerde il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce sağlanır. Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10'dan az, bir kursun sınıf mevcudunun ise 20'den fazla olmaması esastır.

DYK sınıf mevcudu kaç olmalı?

MADDE 8 - (Değişik: 20 tarihli ve 83203306-10.04-E.15488921 sayılı Makam Oluru) (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudunun ise 24'den fazla olmaması esastır.

Kimler Destekleme ve Yetiştirme kursu açabilir?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden 8'inci ve 12'nci sınıflar ile mezun öğrenciler başvurabilecek.