Yarmalı süzme yoğurtlu tarhana nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yarmalı süzme yoğurtlu tarhana nasıl yapılır?
  2. Tarhanaya hangi yoğurt konur?
  3. Dövme ile tarhana nasıl yapılır?
  4. Beyaz tarhana hamuru nasıl yapılır?
  5. Malatya dövme tarhanası nasıl yapılır?
  6. Tarhana hamuru sert olursa ne yapılır?
  7. Elazığ dövme tarhanası nasıl yapılır?

Yarmalı süzme yoğurtlu tarhana nasıl yapılır?

önce büyük bir tencereye suyla yoğurdu iyice çırpıp koyun ocağı açın sürekli karıştırın, yoksa kesilir, biraz ılındıktan sonra yavaş yavaş yarmayı eklemeye başlayın tuzunu ilave edin koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin yarmalar yumuşayıp koyulaşınca altını kapatın.

Tarhanaya hangi yoğurt konur?

Tarhanayı hazırlarken kullandığınız yoğurtları özenle seçin. Ekşi yoğurt kullanın, bozularak çok ekşimiş ve besin değerini kaybetmiş yoğurtlar kullanmayın.

Dövme ile tarhana nasıl yapılır?

2 kilo dövmemizin sığa bileceği şekilde büyük bir tencereye suyumuzu koyup ocağa alalım . Suyumuzu kaynamaya bırakalım. Diğer yandan dövmemizi güzelce 2- 3 kez olmak şartıyla iyice yıkayalım bir süzgece alalım. İyice kaynayan suyumuzun üzerine yavaş yavaş dövmemizi ilave edelim, sık sık sürekli karıştırarak pişirelim.

Beyaz tarhana hamuru nasıl yapılır?

Doğal Beyaz tarhananın içinde biber ve domates bulunmadığı için beyaz tarhana olarak anılmaktadır. Tarhanayı, buğday unu ve göce adı verilen kepeksiz buğday yarması ile doğal köy yoğurdu, köy nohutu ve tuzu ekleyip yoğurarak elde ediyoruz. Ayrıca, tarhana hamuru 1-5 gün süreyle fermantasyona bırakılarak kurutuyoruz.

Malatya dövme tarhanası nasıl yapılır?

2 adet kuru tarhana geceden ıslatılır . yarım su bardağı nohut ayrıca ıslatılır. Pişirme tenceremize Geceden Islattığımız Tarhanayı suyu ile birlikde döküp kaynatmaya bırakalım. Nohutu ayıklayıp yıkayalım ve Tarhananın içersine atalım.40-45 dk. kadar pişsinler.

Tarhana hamuru sert olursa ne yapılır?

Hamurumuz sert olursa, mayalanma esnasında daha az sulanacak, bu da tarhanayı kurutma esnasında bize büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Tarhana hamurunu yoğurdumuz kabın içinden alıp, bu kabın içerisine temiz büyük bir bez serelim.

Elazığ dövme tarhanası nasıl yapılır?

Aşurelik buğday ( dövme ) iyice haşlanır tencere ağzı kapalı bekletilir ve dövme şişerek çok yumuşak kıvama gelir soğutulur . soğuduktan sonra içine yoğurt katılır, ekmek mayası katılıp karıştırılır , Mayalanmaya bırakılır . Ekşiyen dövme nin içine katılır ve güzelce yoğurulur .