GSS Yapılandırma nasıl yapılır 2021?

İçindekiler:

  1. GSS Yapılandırma nasıl yapılır 2021?
  2. GSS Borç Yapılandırma nerede yapılır?
  3. SGK yapılandırması ne zaman bitiyor?
  4. SGK yapilandirma ne zaman bitiyor?
  5. Kyk yapılandırma nasıl yapılır 2021?
  6. Prim borcu yapılandırma uzatıldı mı?
  7. SGK yapılandırma son gün uzatıldı mı?

GSS Yapılandırma nasıl yapılır 2021?

Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise 1 Kasım 2021. Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor.

GSS Borç Yapılandırma nerede yapılır?

İşverenler e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla sosyal güvenlik merkezlerine, Bağ-Kur sigortalıları ve primlerini kendileri ödeyenler e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir sosyal güvenlik merkezine başvurabilir. Genel Sağlık Sigortası borçlarının yapılandırılması için başvuru şartı yok.

SGK yapılandırması ne zaman bitiyor?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

SGK yapilandirma ne zaman bitiyor?

Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE'nin %90'ı, 2 taksitle ödemede ise %50'si silinecektir. Yapılandırmadan yararlanmak için 30.09.2021 tarihine kadar başvuruda bulunmak ve ilk taksiti en son 30.11.2021'e kadar ödemek gerekmektedir.

Kyk yapılandırma nasıl yapılır 2021?

KYK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR? KYK kredi borcu olanlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor.

Prim borcu yapılandırma uzatıldı mı?

ve öncesinde bulunan vergi, SGK prim borcu, matrah artırımı, GSS, işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları yeniden yapılandırması için süre uzamış oldu. Borçların yapılandırılması sonrasında ilk taksit ödeme süresi 'den 1 Aralık 2021'e uzatılmış oldu.

SGK yapılandırma son gün uzatıldı mı?

Ödemelerde son gün 1 Kasım Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi de (peşin ödeme süresi dahil) Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 ay uzatıldı. ... SGK'ye ilk taksit ödemeleri ise en geç Salı günü yapılacak.