Açıköğretim ders muafiyeti nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Açıköğretim ders muafiyeti nasıl oluyor?
  2. Açıköğretim muafiyet başvurusu nedir?
  3. Istanbul Üniversitesi Açıköğretim ders muafiyeti nasıl yapılır?
  4. Muafiyet Başvurusu nedir?
  5. AÖF muaf ders ne demek?
  6. AÖF Muafiyet ne zaman belli olacak?
  7. AÖF muafiyet başvurusu ne zaman 2021?
  8. AÖF muafiyet başvurusu ne zaman yapılır?
  9. Ikinci üniversite ders muafiyeti nasıl yapılır AÖF?
  10. Auzef muafiyet 2021 ne zaman?
  11. Dersten muaf olduğumu nasıl anlarım?
  12. Zorunlu derslerden nasıl muaf olunur?
  13. Ders muafiyeti neye göre belirlenir?
  14. Muaf olunan dersleri nasıl öğrenebilirim?
  15. Açıköğretim zorunlu olmayan dersler nedir?
  16. AÖF muafiyet başvurusu nereden yapılır?

Açıköğretim ders muafiyeti nasıl oluyor?

Ara sınıf öğrencilerinden Fakültemize kayıt yaptırdıktan sonra diğer yükseköğretim kurumundan mezun olanların ise dilekçe ve formlar bölümünde bulunan “Ders Muafiyet Başvuru” formunu Dekanlığımıza ulaştırması gerekmektedir.

Açıköğretim muafiyet başvurusu nedir?

Yabancı Dil I – II derslerinden muaf olabilmek için yaptığı başvurudur. Bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve sadece lise mezuniyeti bulunan adaylar, muafiyet başvurusunda bulunamayacak.

Istanbul Üniversitesi Açıköğretim ders muafiyeti nasıl yapılır?

AKSİS sistemine ( http://aksis.istanbul.edu.tr/ ) kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. OBS sekmesine tıklanır. Daha sonra 'Öğrenim Bilgileri' sekmesi altında bulunan 'Auzef Muafiyet Talep' kısmına tıklanır. Açılan sayfada muaf olunmak istenilen dersler işaretlenir.

Muafiyet Başvurusu nedir?

Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitim programlarından alınan dersler yükseköğretimde dikkate alınmaz.

AÖF muaf ders ne demek?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimizin bir yükseköğretim kurumunda daha önceden almış ve başarmış olduğu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (I-II), Türk Dili (I-II) ve Yabancı Dil (I-II) dersleri için muafiyet işlemi yapılması halinde bu derslere MU (muaf) harf notu verilmekte ...

AÖF Muafiyet ne zaman belli olacak?

Yükseköğretime geçiş ve yerleştirme sınavı (ANADOLUYÖS) ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans ve lisans programlarına yerleşip Türkçe Yeterlilik belgesi/sertifikası olmayan yabancı ülke vatandaşı öğrenciler için Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ANADOLU TÖMER) ...

AÖF muafiyet başvurusu ne zaman 2021?

23 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 09:00'da başlayıp, 08 Ekim 2021 Cuma günü saat 17:00'da sona erecektir. Başvuru işlemleri yukarıda belirtilen adresten e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir.

AÖF muafiyet başvurusu ne zaman yapılır?

2020-2021 öğretim yılı öncesinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İkinci Üniversite başvurusu yapan öğrencilerin beklediği AÖF muafiyet başvuru tarihleri belli oldu. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, AÖF muafiyet başvuruları 2-8 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılabilecek.

Ikinci üniversite ders muafiyeti nasıl yapılır AÖF?

Yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenci, muafiyet talep edebilir. Bu öğrencinin muafiyet işlemleri, denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile yapılır. Mezun öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) ile başvurması halinde sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılacaktır.

Auzef muafiyet 2021 ne zaman?

AUZEF muafiyet başvuru tarihleri 2021 Yükseköğretim programında öğrenciliği devam eden ya da YÖKSİS'de mezuniyet bilgisi bulunmayan öğrencilerin muafiyet işlemleri, 13-24 Eylül 2021 tarihinde yayınlanacak kılavuza göre yapılacaktır. Muafiyet işlemleri kayıt olunulan ilk güz döneminde yapılmaktadır.

Dersten muaf olduğumu nasıl anlarım?

Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.

Zorunlu derslerden nasıl muaf olunur?

ORTAK DERS: Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için mutlaka alınması gereken derslere denir. Üç kez alınıp başarısız olunursa muaf olunur ( Dil ve anlatım dersleri başarmak zorunda olup, muafiyet dışıdır ).

Ders muafiyeti neye göre belirlenir?

05.10.2017 - 84) Muafiyet istenen dersin zorunlu veya seçmeli ders olmasına bakılmaksızın, bölüm/program eşdeğerliği dikkate alınarak başarılı olmak şartıyla, ders içeriği uyumuna/yeterliliğine ve AKTS kredisine (eşit veya yüksek) göre karar verilir.

Muaf olunan dersleri nasıl öğrenebilirim?

Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.

Açıköğretim zorunlu olmayan dersler nedir?

AÖF "İSTEĞE BAĞLI DERSLER" NEDİR? "İsteğe Bağlı Dersler" bu dönem kaldırılan ve mezuniyet için alınma zorunluluğu olmayan derslerdir. Öğrenciler, son kez bu dönemde açılan dersleri isteğe bağlı olarak ekleyebilecektir. Ekledikten sonra FF harf notu alanların notları ise SD'ye dönüşecektir.

AÖF muafiyet başvurusu nereden yapılır?

ders/dersleri için muafiyet başvuruları, kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısı Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılacaktır. Kayıt tarihleri, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Akademik Takvim bağlantısında yer almaktadır.