Göktürk-2 ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Göktürk-2 ne için kullanılır?
  2. Göktürk-2 şuan nerede?
  3. Göktürk-2 konumu nedir?
  4. Göktürk-2 kim üretti?
  5. Göktürk-1 ömrünü tamamladı mı?
  6. Göktürk 3 ne zaman fırlatıldı?
  7. Göktürk uyduları nelerdir?
  8. Göktürk 2 ne zaman göreve başladı?
  9. Göktürk 1 görevini tamamladı mı?
  10. Göktürk 3 uydusu nereden fırlatıldı?
  11. Türksat 4A görevini tamamladı mı?
  12. Göktürk-1 aktif mi?
  13. Göktürk uydular kaç km yukarıda?
  14. Türk uydusu nereden atıldı?

Göktürk-2 ne için kullanılır?

TSK ve kamu kurum/kuruluşlarının görüntü ihtiyacını karşılamak amacıyla bir adet 2,5 m çözünürlüklü görüntü sağlayabilen uydu ve görüntülerin alınacağı, işleneceği ve uydunun kontrolünün yapılacağı bir adet yer istasyonu geliştirilmesi projesidir.

Göktürk-2 şuan nerede?

Göktürk-2
Fırlatma yeriKansu, Çin
Görev süresi5 yıl
Web sayfasıTAI
Kütle409 kilogram (902 lb)
17 satır daha

Göktürk-2 konumu nedir?

Çin'in Gansu eyaletindeki Jiuquan Uzay Fırlatma Merkezi'nde uzay yolculuğuna başlayan uydu, fırlatıldıktan 14 dakika sonra 686 kilometre yükseklikteki yörüngesine oturdu.

Göktürk-2 kim üretti?

Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü TÜBİTAKTUSAŞ Göktürk-2/Üreticiler

Göktürk-1 ömrünü tamamladı mı?

Yakıtsız olarak yaklaşık bin 70 kilogram kütleye sahip Göktürk-1, yörüngede yüksek çözünürlüklü optik kamerasıyla Güneş eş zamanlı görev yapıyor. Dünya'daki herhangi bir yerde keşif yapmak için tasarlanan 0,50 metre çözünürlüklü uydunun ömrü, 7 yıl olarak öngörülüyor.

Göktürk 3 ne zaman fırlatıldı?

2022 Göktürk-3/Fırlatma tarihi

Göktürk uyduları nelerdir?

  • YER GÖZLEM VE KEŞİF UYDULARI.
  • GÖKTÜRK-2. GÖKTÜRK-1. GÖKTÜRK-3. GÖKTÜRK-1Y.

Göktürk 2 ne zaman göreve başladı?

GÖKTÜRK-2 - TUSAS. Türkiye'nin İlk Yüksek Çözünürlüklü Yer Gözlem Uydusu GÖKTÜRK-2, Türk mühendislerince tasarlanmış ve 2012 yılında gerçekleştirilen fırlatma operasyonu ile görev yörüngesine yerleştirilmiştir.

Göktürk 1 görevini tamamladı mı?

Yakıtsız olarak yaklaşık bin 70 kilogram kütleye sahip Göktürk-1, yörüngede yüksek çözünürlüklü optik kamerasıyla Güneş eş zamanlı görev yapıyor. Dünya'daki herhangi bir yerde keşif yapmak için tasarlanan 0,50 metre çözünürlüklü uydunun ömrü, 7 yıl olarak öngörülüyor.

Göktürk 3 uydusu nereden fırlatıldı?

2022 Göktürk-3/Fırlatma tarihi

Türksat 4A görevini tamamladı mı?

Türksat 4A, yapımında Türk teknik elemanlarının da yer aldığı, tarihinde saat 23.09'da fırlatılan haberleşme uydusudur. ... 9 Haziran 2014 tarihinde test yörüngesinden ayrılıp görev yapması planlanan 42° doğu yörüngesine yerleşmiştir. Haziran 2014 sonu itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır.

Göktürk-1 aktif mi?

AKTİF 3 ADET GÖZLEM UYDUSU Göktürk-1, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ve Aselsan'ın teknoloji girdisi ile İtalyan uzay hizmeti şirketi Telespazio tarafından Millî Savunma Bakanlığı için tasarlanan ve 5 Aralık 2016'da uzaya fırlatılan bir yer gözlem uydusudur.

Göktürk uydular kaç km yukarıda?

Yakıtsız olarak yaklaşık 1070 kilogram ağırlığa sahip Göktürk-1, yörüngesinde yüksek çözünürlüklü optik kamerasıyla görev yapacak. 700 kilometre yukarıdaki alçak irtifa Dünya yörüngesine oturacak uydu, yaklaşık 90 dakikada Dünya çevresinde bir tur atacak. Uydunun yılda 60 binden fazla görüntü çekmesi planlanıyor.

Türk uydusu nereden atıldı?

Türkiye'nin yeni uydusu Türksat 5A ise 'de, Türkiye saatiyle 05.15'de ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden Space X firmasına ait Falcon 9 roketi ile uzaya başarıyla fırlatıldı.