Port girişi nedir?

İçindekiler:

  1. Port girişi nedir?
  2. Internet port ne demek?
  3. Kanser tedavisinde port nedir?
  4. Port ne demek Saglik?
  5. Port nasıl takılır?
  6. Modemde port açmak ne demek?
  7. Uzak Noktalara bilgi taşımak amacıyla kullanılan port nedir?
  8. Kemoterapi portu nasıl takılır?
  9. Port ne zaman çıkarılır?
  10. Port kaç sene kullanılır?
  11. Port kateter takılması ne kadar sürer?
  12. Kanser hastasına port nasıl takılır?

Port girişi nedir?

İngilizce kelime anlamı liman olan port ; giriş, soket veya bağlantı noktası anlamında kullanılan bir bilgisayar terimidir. ... Bu tür portlar üzerinden bağlanmış herhangi bir makinaya veri gönderilebilir ve bu makinanın işleyişi kontrol edilebilir.

Internet port ne demek?

Port Nedir? Bütün bilgisayarların birbirileri ile iletişim kurması için, her bilgisayara ait bir IP adresinin olması gerekir. ... İşte "port" olarak bilinen bu köprüler, bilgisayar ağları arasındaki bağlantılardır. Yani "port"lar bilgisayarlar arasında veri alışverişinin önemli etmenlerinden biridir.

Kanser tedavisinde port nedir?

Kemoterapi portu ; damar yolunuza yani kan akışınıza kolay ulaşmak için cildinizin altına yerleştirilen küçük bir cihazdır. Port kateter takılması işlemi uzun süreli damar yolu erişimi gereken hastalarda çok yaygındır. Genellikle göğsün üst kısmına yerleştirilir.

Port ne demek Saglik?

Port kateter takıldığı zaman ise her seferinde damar yolu aranmasına gerek kalmadan suni damara ilaç verilir. Göğüs üst kısmına cilt altı yerleştirilen bir ucu ana toplar damar diğer ucu cilt altında olan ve buradan ilaç uygulamalarına imkan veren suni damardır.

Port nasıl takılır?

Köprüçük kemiğinin 2 cm altında göğüs ön duvarında cilt altına çep açıldıktan sonra port bu çepe gömülür. Boyundan girilerek yerleştirilen katetere cilt altında tünelden ulaşılıp kateterin ucu bu tünelden geri alınarak port monte edilir. Port cilt altında gömülerek cilt dikilir.

Modemde port açmak ne demek?

İnternet üzerinden evinizdeki bir cihaza bağlanılabilmesi için, cihazınız router'a gelen mesajları kendisine yönlendirmesi gerektiğini söylemeli, bu sırada port numarasını belirtmelidir. UPnP bu işi otomatik hale getirerek uygulamaların router üzerinde port açmasına izin veriyor.

Uzak Noktalara bilgi taşımak amacıyla kullanılan port nedir?

Seri Port,uzak noklara bilgi taşımak amacıyla ayrıca Endüstriyel cihazların bilgisayara bağlanmasında kullanılmıştır.

Kemoterapi portu nasıl takılır?

Kemoterapi portu takılır iken yaklaşık 5 cm lik bir kesi ile cildinizin altına küçük yuvarlak bir titanyum disk hazne yerleştirilir.Titanyum olması hastalarımızın güvenle MR görüntüleme yapabilmesini sağlar. Kemoterapi portunun haznesi hemen daima üst göğsünüzde köprücük kemiğinin altındadır.

Port ne zaman çıkarılır?

Port kateterler ameliyathanede ve genel anestezi altında çıkarılır. Çıkış yerine atılan az sayıdaki dikiş yaklaşık 1-2 hafta sonra alınır.

Port kaç sene kullanılır?

Port kateter ne kadar kalabilir? Eğer port ile ilgili bir sorun yok ise yıllar boyu kalmasında sakınca yoktur.

Port kateter takılması ne kadar sürer?

Lokal anesteziyle veya genel anesteziyle yapılan port kateter, ameliyat ortamında uzman cerrahlar tarafından yapılır. Bu işlem yaklaşık olarak 40 ila 60 dakika sürer. Port yerleştirilmesinde uygu koşullar sağlandıktan sonra hastaya anestezi yapılarak uygulamaya başlanır.

Kanser hastasına port nasıl takılır?

Kemoterapi portunun ucundaki bu hazne boyun toplar damarının içine yerleştirilen ve kalbinizin üst kısmına kadar uzanan bir kateter (slikon tüp) ile birleştirilir böylece kemoterapi portunun haznesinden verilen ilaç bu kateter yardımı ile kalbinize ve oradadan da kanserli hücrelerinize ulaşır.