Bulmacada kalıtım ne demek?

İçindekiler:

  1. Bulmacada kalıtım ne demek?
  2. Anahtar bulmaca ne demek?
  3. Eski Sümer su tanrısı nedir?
  4. Bulmacada kuramlar ne demek?
  5. Yemeğin suyuna ne denir?

Bulmacada kalıtım ne demek?

Hem fiziki hem de ruhsal birtakım özelliklerin anne babadan çocuğa geçmesine irsiyet denir. İrs kelimesinden türetilmiş olan bu sözcük dilimize Arapçadan geçmiştir. İrsiyet cevabının alternatifi olan bu sözcük, kalıtım kelimesiyle yakın anlamlıdır. ...

Anahtar bulmaca ne demek?

Anahtar 6 harfli bulmaca cevabı karşılık olarak, 'Açacak' kelimesi kullanılabilir. Son olarak ortak şekilde birçok farklı bulmaca üzerinden anahtar kelimesi için 7 harfli bulmaca cevabı olarak, 'Anakdar' kelimesini kullanmak mümkün.

Eski Sümer su tanrısı nedir?

Güneş tanrısı Utu her şeyi görür, adaleti korur, insanlara yardım eder. Bilgelik ve su tanrısı Enki insanların ve sihirbazların koruyucusudur.

Bulmacada kuramlar ne demek?

Orijinal hali ''theorie'' şeklinde yazılan kelime de kuram gibi bir kişinin öne sürdüğü fikir ve gözlem sonucu elde ettiği bilgi manasına gelir. Not: Bazı bulmacalarda ''kuramsal'' sözcüğünün karşılığı sorulur. Kuramsal kelimesinin yanıtı ise 6 harfli bir sözcük olan Teorik'tir.

Yemeğin suyuna ne denir?

Sos (Sauce): Yemeğin suyu; et, tavuk, balık suları; yumurta, yağ gibi çeşitli malzemelerden elde edilen, yemeğe tat veren sıvı ya da krem şeklindeki kıvamlı malzeme. Sosiye (Saucier): Soslardan sorumlu aşçı. Sosiyer (Sauciere): İçinden sos servisi yapılan kap.