Enfeksiyon değeri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Enfeksiyon değeri kaç olmalı?
  2. CRP ne zaman düşer?
  3. CRP testi kaç olmalı?
  4. CRP ve sedimantasyon aynı mı?

Enfeksiyon değeri kaç olmalı?

CRP değerinin sağlıklı bir kişide olması gereken normal değeri 0 ile 0,5 miligram arasıdır. Hastanın kanındaki CRP değerinin 5 ile 20 mg/L'nin üzerinde olması durumu ise yüksekliğini göstermektedir. CRP testi doktorların hastalardaki kalp hastalığı veya inme risklerini belirlemesinde yardımcı olmaktadır.

CRP ne zaman düşer?

CRP artışına sebep olan etken ortadan kalktığında serumdaki CRP miktarı 18-20 saat içerisinde düşerek tekrar normal seviyelere iner. Kalp damar hastalıkları başta olmak üzere enflamatuvar ve enfeksiyöz hastalıkların teşhisinde ve tedaviye verilen yanıtın izlenmesinde CRP testi bir parametre olarak kullanılmaktadır.

CRP testi kaç olmalı?

Sağlıklı bireylerde Serum Crp düzeyi ortalaması 1.0 mg/ L'dir. Yaşlanma ile birlikte Crp ortalama değeri 2.0 mg/L'ye çıkabilir. Sağlıklı kişilerin %90' ında Crp düzeyi 3.0 mg/L'nin altında seyreder. 3.0 mg/L üzerindeki Crp değerlerinin normal olmadığı hastalık belirtisi olduğu tıbben düşünülmektedir.

CRP ve sedimantasyon aynı mı?

Vücutta meydana gelen iltihap ve tahribatı ölçmek için CRP ve sedimantasyon testleri kullanılmaktadır. CRP kanda çok daha hızlı yükselip daha hızlı normale dönen bir değerdir. Sedimantasyon değerleri daha stabildir.