Saf vazelin ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Saf vazelin ne işe yarar?
  2. Katı vazelin nedir?
  3. Saf vazelin nasıl yapılır?
  4. Vazelin işe yarıyor mu?
  5. Katı vazelin ne işe yarar?
  6. Vazelin nasıl elde edilir?
  7. Sıvı vazelin nerelerde kullanılır?

Saf vazelin ne işe yarar?

Bir bakım kremi olarak tercih edilebilecekler arasında yer alan vazelin cilt kuruluğunu gidererek cildin gün boyu yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan yara, çizgi, çatlak ve yanık gibi durumlarda etkin şekilde kullanılır.

Katı vazelin nedir?

Multiplus Katı Vazelin 1 KG Vazelin ya da diğer isimleri ile, parafin yağı, beyaz parafin yağı, yumuşak parafin ve çoklu hidrokarbon, yarı katı yapıya sahip ve hidrokarbon karışımı bir kimyasal maddedir.Vazelin aslında merhem yapımında kullanılan bir kimyasaldır.

Saf vazelin nasıl yapılır?

Ev yapımı vazelin hazırlamanın aşamaları; Çelik tencereye 1 yemek kaşığı balmumunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını ekleyin. Buharlaşıp eriyene kadar ocakta bekletin, ardından karıştırın. Soğutmadan önce gül yağını ekleyin. Soğuma bitene kadar karıştırın.

Vazelin işe yarıyor mu?

Cildi nemlendirip ve çatlakları gidermeye yardımcı olur. Cildi besler ve kuruluk oluşumunu da önler. Özellikle masa başında bir iş yapıyorsanız dirseklerinizin ve dizininiz kararmasını önlemek için birebirdir. Cildinizin yani yüzünüzün çok daha parlak görünmesini sağlar ve yine topuklarınızınız tedavisinde kullanılır.

Katı vazelin ne işe yarar?

Bir tür nemlendirici olarak kullanılan vazelin deride görülen çatlak ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar. - Bilek ve boyun kısmına sürülen vazelin gün boyunca daha kalıcı bir parfüm elde edilmesine yardımcı olur. - Cildin daha parlak görünmesine yardımcı olan vazelin, dudaklar için de iyi gelmektedir.

Vazelin nasıl elde edilir?

Vazelin, petrolden elde edilen artıklardan elde edilen doğal bir özdür. Bu nedenle petrol jelatini olarak da bilinir. Yoğun dokulu ve kokusuz şeffaf bir üründür. Petrol jölesinin faydaları oldukça fazladır.

Sıvı vazelin nerelerde kullanılır?

  • DUDAK. Vazelin, dudaklar için yoğun bir nemlendirme sağlar. ...
  • AYAKLAR. Vazelin, çatlak ayakları iyileştirmek ve daha yumuşak yapmak için en iyi tedavilerden biridir. ...
  • TIRNAKLAR. ...
  • CİLT VURGULAYICI. ...
  • DİRSEKLER. ...
  • TAKMA KİRPİKLER. ...
  • SIKIŞMIŞ ÇEKMECELER. ...
  • FERMUARLAR.
Daha fazla öğe...