Ayakta boy abdesti alınır mı?

İçindekiler:

  1. Ayakta boy abdesti alınır mı?
  2. Gün içinde gusül alıp oruç tutulur mu?
  3. Günlerce cünüp gezmek günah mı?
  4. Cünüp iken ev temizliği yapılır mı?

Ayakta boy abdesti alınır mı?

Gusletmek isteyen bir kimse, banyoya girmeden ”Eûzü- Besmele” çeker ve sol ayağı ile banyoya girer. “Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya” diye niyet eder. ... Ayak altında su birikmişse çıkarken ayaklar yıkanır. Daha sonra sağ ayak ile banyodan çıkar.

Gün içinde gusül alıp oruç tutulur mu?

O vakit sabah ezanından sonra gusül alındığı zaman oruç olur mu? sorusuna: Guslün oruçla hiçbir ilgisi yoktur, oruca zararı da yoktur. Ancak guslü gerektirecek işi oruçlu iken yapmak orucu bozar.

Günlerce cünüp gezmek günah mı?

CÜNÜP (CENABET) GEZMEK GÜNAH MI? Cünüplük, birçok ibadetin yerine getirilmesine engel olan bir durumdur. Bu halde olan bir kimse namaz kılmak ve Kur'an okumak gibi ibadetleri yerine getiremez. ... Ancak cünüplük halinde olan bir kimsenin namazını geçirecek şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram olduğu belirtilmiştir.

Cünüp iken ev temizliği yapılır mı?

Cünüp olan kadın ve erkeğe veyahut hayız ve nifas hâlindeki kadınlara yapmaları haram olan dini vazifeler vardır. Bunları yapmak dinen kesinlikle haram kılınmıştır. Gusletmesi farz olan birisi temizlik de yapar, bulaşık da yıkayabilir, yemek de yiyebilir.