Lise mezunları için KPSS sınavı ne zaman yapılacak?

İçindekiler:

  1. Lise mezunları için KPSS sınavı ne zaman yapılacak?
  2. 2021 KPSS ne zaman başvuru tarihi?
  3. 2021 kpss kimler girebilir?
  4. KPSS her sene olur mu?

Lise mezunları için KPSS sınavı ne zaman yapılacak?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 1 Ağustos'ta, KPSS Alan Bilgisi 1. gün oturumları 7 Ağustos'ta, 2. gün oturumları 8 Ağustos'ta yapılacak. 2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS sonuçları 16 Eylül'de duyurulacak.

2021 KPSS ne zaman başvuru tarihi?

2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS 2021 başvuruları ise 28 Mayıs - 14 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak. KPSS sonuçları 16 Eylül'de duyurulacak.

2021 kpss kimler girebilir?

2021 KPSS girebilenler ve aldıkları puanı kullanabilecek olan adaylar sadece A grubu için hazırlanan ve Öğretmenlik mezunları olmaktadır. Bunun dışında tüm lisans mezunları bu sınava başvuru yapabiliyor olsa da alınan puan merkezi atamalarda kullanılamamaktadır.

KPSS her sene olur mu?

Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur. ... Lisans mezunlarında öğretmen adayları ve alan mezunları (kamu yönetimi, işletme, maliye..) için her sene sınav yapılır. Öğretmen adayları genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan eğitimi sınavına girerler.