Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçti?

İçindekiler:

  1. Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçti?
  2. Taşeron işçiye zam var mı?
  3. Işçiye zam ne kadar?
  4. 4 B sözleşmeli personele kadro verilecek mi?
  5. 3 1 kadro gelecek mi?

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçti?

- Hükümet, 24 Aralık 2017'de yayımlandığı 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile itibarıyla kamudaki taşeron işçileri kadroya, belediyelerdeki taşeron işçileri de belediye şirketlerine geçirdi. Ancak işçilerin ücretleri Yüksek Hakem Kurulu'nun (YHK) bağıtladığı sözleşmelere endekslendi.

Taşeron işçiye zam var mı?

Taşerondan kadroya geçen işçiler diğer artışlardan da faydalanacak. Bakan Bilgin, "2021-2022'nin birinci altı ayı için yüzde 12, ikinci altı ay için yüzde 5 ve enflayon farkı olmak üzere yüzde 21'lik zamma ulaştık" dedi.

Işçiye zam ne kadar?

Kamu işçilerine ilk 6 ay için yüzde 12, ikinci altı ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı olmak üzere toplamda yüzde 21'lik zam yapıldı. 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imzalandı. Kamudaki işçilerin taban ücreti liraya yükseltildi.

4 B sözleşmeli personele kadro verilecek mi?

Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı.

3 1 kadro gelecek mi?

Meclis'in onayıyla birlikte sayıları 523 bini aşan sözleşmeli kamu personeli, kadrolu memur olacak. ... Hali hazırda kamuda 3+1 modeliyle çalışan sözleşmeli memurlar bulunuyor. Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek.