Avukat tabelası nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Avukat tabelası nasıl olmalı?
  2. Hukuk bürosu mu avukatlık bürosu mu?
  3. Avukatlar logo kullanabilir mi?
  4. Baro seçimi nasıl yapılır?
  5. Avukat kartvizit nasıl olmalı?
  6. Avukatlar neden reklam veremez?
  7. Avukatın özen yükümlülüğü nedir?
  8. Avukatların reklam yasağı nedir?
  9. Avukatlar Sosyal Medya kullanabilir mi?
  10. Türkiye Barolar Birliğinin kuruluşu hangi tarihli Kanun esas alınarak?
  11. Bir kartvizit nasıl olmalı?
  12. Kartvizit boyutu ne olmalı?
  13. Avukat reklam yasağı cezası nedir?
  14. Avukat gazeteye ilan verebilir mi?
  15. Avukatın hak ve yükümlülükleri nelerdir?
  16. Avukatın müvekkiline karşı yükümlülükleri nelerdir?

Avukat tabelası nasıl olmalı?

Tabela ( cm) boyutunu geçemez. Ancak birden fazla avukata ya da avukatlık ortaklığına ait tabelalar ile yüksek katlarda kullanılacak tabelalarda bu boyut (1 cm) ye kadar arttırılabilir. Madde 6 — Başlıklı kağıtlar, kartvizitler ve diğer basılı evrak, reklam niteliği taşıyacak aşırılıkta olamaz.

Hukuk bürosu mu avukatlık bürosu mu?

Hukuk büroları, avukatlık büroları veya avukatlık ofisleri olarak da adlandırılırlar. Nasıl tanımlanırsa tanımlansın hukuk bürosu, avukatların mesleki faaliyet icra ettiği ve kamu hizmeti verilen bir alandır.

Avukatlar logo kullanabilir mi?

Başlıklı kağıtlarda, kartvizitlerde ve diğer basılı evrakta; avukatın veya avukatlık ortaklığının ad ve unvanını belirtme amacını aşan her türlü yazı, deyim, resim, kayıtlı bulunduğu baro veya Türkiye Barolar Birliği amblemi dışında amblem ve şekiller yer alamaz.

Baro seçimi nasıl yapılır?

Baro başkanları gizli oylama ile seçilir. Eğer üye sayısı yüzden az bir baro ise, o zaman baro başkanı için gerekli olan kıdem şartı aranmaz. Seçim süresinden önce baro başkanı görevden ayrılırsa, yeni baro başkanı yönetim kurulu üyeleri arasından, kalan görev süresini tamamlamak üzere seçilir.

Avukat kartvizit nasıl olmalı?

Avukat Kartvizitinde Olması Gerekenler * Baskı kalitesi iyi olmalı. Baskı kalitesi kötü olan kartvizitler ucuz ve sıradan izlenimi yaratabilir. * Renk seçimi doğru yapılmalı. Karşı tarafa güçlü ve güvenilir bir imaj vermek için uygun rengin kullanılması önemlidir.

Avukatlar neden reklam veremez?

Avukatlar yaşamları, kazançları, mesleki faaliyeti hakkında "reklam niteliğinde" yayınlarda bulunamaz, halen ya da eskiden takip ettiği, devam eden veya sonuçlanmış bir dava hakkında; dava ile özdeşleşip tarafların sözcüsü gibi hareket edemez, davanın hukuki boyutları içinde kalmak kaydıyla ve zorunlu haller dışında ...

Avukatın özen yükümlülüğü nedir?

Avukatlık Kanunu'nun 34. maddesi uyarınca: “Avukatlar, yüklendikleri görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukatlık un- vanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmak ve Türkiye Barolar Birliğince belirlenen meslek kurallarına uymakla ...

Avukatların reklam yasağı nedir?

“1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNU Madde 55 : Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.

Avukatlar Sosyal Medya kullanabilir mi?

Erzincan Barosu, reklam yasağı hatırlatmasında bulunarak avukatların sosyal medya hesaplarında yaptıkları ve yasaya aykırı olduğu iddia edilen paylaşımlardan ve davranışlardan uzak durmaları gerektiği belirtildi. ... TBB'nin bu yönetmeliği de 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 55. maddesinin verdiği yetkiye dayanıyor.

Türkiye Barolar Birliğinin kuruluşu hangi tarihli Kanun esas alınarak?

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AVUKATLIK KANUNU YÖNETMELİĞİ Madde 1 — Bu Yönetmelik, 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununun uygulanması amacıyla düzenlenmiştir. Bu Yönetmelik, 1136 sayılı Avukatlık Kanununun uygulanmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.

Bir kartvizit nasıl olmalı?

Kartvizit Tasarımında Kullanmanız Gereken En Önemli 7 Bilgi
  1. Logo ve Kılavuz Çizgileri. Kartvizitinizde hangi bilgilerin geçerli olduğunu düşünmeden önce, logonuzu ve kılavuz çizgilerinizi eklediğinizden emin olmanız gerekir. ...
  2. İsim ve Unvan. ...
  3. İletişim Bilgileri. ...
  4. Web Siteniz. ...
  5. Sosyal Medya Profilleri. ...
  6. Beyaz Boşluklar. ...
  7. Yaratıcılık.

Kartvizit boyutu ne olmalı?

Kartvizit Ölçüleri
Standart Kartvizit8.4 x 5.2cm
İnce(Mikro) Kartvizit2.5 x 8.5cm veya 3.5 x 8.5cm
Kare Kartvizit5.2 x 5.2cm
Katlamalı Kartvizit8.4 x 10.4cm

Avukat reklam yasağı cezası nedir?

(Değişik: 22/1/1986-3256/8 m.) Birinci fıkrada yazılı zorunluğa uymayan avukat hakkında, Baro Yönetim Kurulu, on bin liradan yüz bin liraya kadar para cezası verebilir. Bu ceza her davet ve isteğe uymama halinde yeniden verilebilir.

Avukat gazeteye ilan verebilir mi?

Avukatlık ortaklığının tescil ya da sona ermesi ya da ortaklardan birinin ayrılması ilan yolu ile duyurulabilir. Dolayısıyla ancak bu maddede sayılan haller için ve bir defaya mahsusu olmak üzere gazete ve sair yollarla ilanda bulunmaları mümkündür.

Avukatın hak ve yükümlülükleri nelerdir?

Avukatın Görev ve Sorumlulukları
  • İşe Başlama Yükümlülüğü ...
  • Haklı Neden Olmaksızın Çekilme Hali. ...
  • İşi Takip Zorunluluğu. ...
  • Bilgi Verme Yükümlülüğü ...
  • Ücrete hak kazanma ve ödenecek ücret. ...
  • Haklı Neden Olmadan İşin Tamamlanmaması Hali. ...
  • Görev konusu iş ile ilgili olarak başka bir avukatın yetkilendirilememesi.

Avukatın müvekkiline karşı yükümlülükleri nelerdir?

Avukat, müvekkiline davayı açmaya özendirmiş veya temsil ettiği tarafın bilgisi olmaksızın böyle bir davayı açıp yürütmeye kalkmışsa, müvekkilin bu yüzden uğradığı zararı da tazminle yükümlüdür. İşi, haksız ve yolsuz bulma halinde ret yükümlülüğü" sadece özel hukuk alanında söz konusudur.