Uyku düzensizliği nelere yol açar?

İçindekiler:

  1. Uyku düzensizliği nelere yol açar?
  2. Uykusuzluk neleri tetikler?
  3. Uzun süre uyumayan insana ne olur?
  4. Bir insan nasıl uyur?

Uyku düzensizliği nelere yol açar?

İnme riski ortaya çıkıyor. Kandaki oksijen miktarı azaldığı için beynin oksijen ihtiyacının karşılanması için beyne daha fazla için kan pompalanıyor. Bu da sabah baş ağrısı ile uyanmaya sebep oluyor. Yıllar içinde kolesterol yüksekliği, tansiyon, diyabet, kalp damar hastalıkları gelişebiliyor.

Uykusuzluk neleri tetikler?

Uykusuzluk ve depresyon birbirini tetikler. Yeterince uyuyamamış kişilerin ciltleri solar, gözleri şişer. Kronik uyku kaybı cildi cansızlaştırır, ciltte ince çizgiler oluşur ve göz altlarında mor halkaların oluşmasına yol açabilir. Yeterince uyuyamazsanız stres hormonu olan kortizol vücudunuzda daha fazla salgılanır.

Uzun süre uyumayan insana ne olur?

Uyku eksikliği beynin çalışmasını ciddi ölçüde etkiler. Unutkanlık, dalgınlık, kendini rahatsız hissetmek yaşanması muhtemel durumlardandır. Sadece bir gece uykusuz kalındığında konsantrasyon büyük ölçüde azalır ve istediğimiz şeye odaklanmada büyük zorluk çekeriz.

Bir insan nasıl uyur?

Peki, Nasıl Uyku Gelir? Yatak odasında hava sirkülasyonu olmalı. Kış bile olsa hafif pencere açık olarak uyumalısınız ya da çok üşüyen biriyseniz yatmadan önce iyice havalandırın. Yatmadan önce asla uyarıcı çay, kahve ve enerji veren gıda ya da içecek tüketmeyin.