CİMER başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. CİMER başvurusu nasıl yapılır?
  2. BİMER şikayet başvurusu nasıl yapılır?
  3. CİMER numarası nedir?
  4. CİMER başvuru sorgulama nasıl yapılır?
  5. CİMER sistemi nasıl çalışır?
  6. Cimere neden başvurulur?
  7. CİMER 1000 TL yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır?
  8. CİMER Başvuru Sorgulama kaç günde sonuçlanır?

CİMER başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

BİMER şikayet başvurusu nasıl yapılır?

Bimer'e şikayet yazmak isteyenlere sunulan bazı servisler bulunuyor. E-devlet üzerinden veya 150 hatlı numara aranarak şikayetler direkt olarak yapılabilir.

CİMER numarası nedir?

Başvuru sahibi ALO 150 telefon hattını arayarak CİMER başvurusu yapabilmektedir.

CİMER başvuru sorgulama nasıl yapılır?

CİMER'e yapmış olduğunuz başvurular sistem tarafından otomatik olarak üretilen başvuru numarası ile takip edilebilmektedir. Aynı zamanda bu linkten daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde https://www.cimer.gov.tr/ CİMER şikâyet başvurularınızı sorgulayabilirsiniz.

CİMER sistemi nasıl çalışır?

CİMER merkezinde doğrudan Cumhurbaşkanlığı'nın bulunduğu bir sistem çerçevesinde vatandaşların kamu yönetiminden şikâyetlerini sonlandıran ve istek ve önerilerini toplayarak onları çözüme ortak eden bir araçtır. Böylece kamu yönetiminin eylem ve işlemleri üzerindeki demokratik denetim mekanizmalarını güçlenmektedir.

Cimere neden başvurulur?

BİMER Başbakanlık İletişim Merkezi vatandaşların sorun, öneri, şikayetlerini bildirebilmesi için hazırlanmış bir sistemdir. ... Aslında CİMER, BİMER'in yetmediği durumlarda devreye girecek olan bir sistemdir. Ayrıca CİMER'in diğer amacı vatandaş ile cumhurbaşkanlığını iletişim halinde bulundurmaktır.

CİMER 1000 TL yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

CİMER Başvuru Sorgulama kaç günde sonuçlanır?

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına CİMER'e başvurulan şikâyet, istek ve taleplerin cevaplanması zorunludur. Bu başvurulara 2 hafta içerisinde dönüş yapılması gerekiyor. Eğer ki 2 hafta içinde dönüş yapılmayan başvurulara en geç 30 gün içerisinde dönüş yapılması kanunen zorunlu olmaktadır.