Postanede araç sigortası yapılıyor mu?

İçindekiler:

  1. Postanede araç sigortası yapılıyor mu?
  2. Zorunlu trafik sigortası yapılmazsa ne olur?
  3. Sigortası biten araç kaç gün içinde yapılmalıdır?
  4. Zorunlu trafik sigortası olmayan araçlar trafikten çekilir mi?
  5. Aracın sigortası yoksa ne olur?

Postanede araç sigortası yapılıyor mu?

Zorunlu Trafik Sigortanız PTT Şubeleri'nde!

Zorunlu trafik sigortası yapılmazsa ne olur?

Türkiye genelinde güvence sağlayan ve zorunlu olan trafik sigortası yaptırılmazsa, araç sahibi para ya da trafikten men cezası ile cezalandırılır. Bunun yanında trafik sigortası olmayan ya da zamanında yenilenmeyen araç sahibi, trafikte yakalanırsa doğrudan trafikten men edilir.

Sigortası biten araç kaç gün içinde yapılmalıdır?

15 gün, aracın yeni sahibinin trafik sigortası işlemlerini halledebilmesi için tanınan bir süredir. Bu süre zarfında trafik sigortası yaptırılmazsa fark edildiğinde trafikten men cezası alınması mümkündür. Sigorta süresi geciken araçlar için sigorta sahibinin prim tutarı her ay için %5 gecikme faizine uğrar.

Zorunlu trafik sigortası olmayan araçlar trafikten çekilir mi?

Bir yıl sonra sigorta yenilenmelidir. Trafik sigortası olmayan araç ile trafiğe çıkılamaz. Trafik sigortası olmadığı tespit edildiği taktirde araç çekilerek trafikten men edilir.

Aracın sigortası yoksa ne olur?

Aracın hiç sigorta yaptırılmadan ya da yıllar boyunca sigortasız bir şekilde trafiğe çıkarılması durumunda ise trafikten men edilme ve aracın çekilmesi gibi ceza türleri uygulanabilir. Aracınızın trafikten men edilmesi ve çekilmesi işlemleri, farklı şekillerde gerçekleşebilir.