Hangi şehir daha soğuk?

İçindekiler:

  1. Hangi şehir daha soğuk?
  2. Türkiye'de en fazla eksi kaç derece?
  3. Türkiye'nin en soğuk yeri neresidir?
  4. Ağrı mı soğuk Kars mı?
  5. Erzurum soğuk mudur?
  6. Türkiyenin en soğuk ili kaç derece?
  7. En soğuk eksi kaç?
  8. Erzurum en soğuk kaç derece?
  9. Türkiyenin en soğuk yeri neresidir?
  10. Erzurum kışın soğuk mu?
  11. Erzurum neden soğuk olur?
  12. Eksi 2 derece soğuk mu?
  13. Erzincan en soğuk kaç derece?

Hangi şehir daha soğuk?

En soğuk iller sıralamasında ilk sırada Ardahan yer alırken, en düşük ısı ise Ağrı'da ölçüldü. Türkiye'nin en soğuk ili Ardahan olarak kayda geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 1981 yılından bu yana yaptığı hava ısısı ölçümlerine göre Türkiye'nin en soğuk beş ile sırası ile Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum ve Sivas.

Türkiye'de en fazla eksi kaç derece?

Türkiye'nin en soğuk noktası: Eksi 41,2 derece.

Türkiye'nin en soğuk yeri neresidir?

Sivas'ın İmranlı ilçesi, dün gece sıfırın altında 27,1 derece ile Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçti.

Ağrı mı soğuk Kars mı?

Türkiye'nin en soğuk illeri arasında ilk sırada Ardahan yer alırken, en düşük ısı ise Ağrı'da ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1981 yılından bu yana yaptığı hava ısısı ölçümlerine göre Türkiye'nin en soğuk beş ile sırası ile Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum ve Sivas.

Erzurum soğuk mudur?

Bu yüzden Erzurum, Türkiye'nin en çok güneş gören illerinden biri olmasına rağmen, en soğuk illerindendir.

Türkiyenin en soğuk ili kaç derece?

Sivas'ın İmranlı ilçesi, bu gece sıfırın altında 27,1 derece ile Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçti.

En soğuk eksi kaç?

Rusya da bulunana ve oldukça küçük bir kasaba olarak bilinen Oymyakon kasabası dünyanın en soğuk yeri olmaktadır. Yaklaşık eksi seksen dereceye kadar hava sıcaklığı düşmektedir.

Erzurum en soğuk kaç derece?

Erzurum'da gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 31 derece ölçülürken sabah saatlerinde sıfırın altında 40 dereceyi gören Ardahan'ın Göle ilçesi Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Erzurum ve Ardahan'da ki soğuk hava Kutuplardaki Antarktika'yı geçti.

Türkiyenin en soğuk yeri neresidir?

Bölgedeki kar yağışı ardından etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkilerken, dün gece Türkiye'nin en düşük yerleşim birimi Van'ın Çaldıran ilçesi oldu. Yılın 6 ayını kar altında geçiren Çaldıran ilçesindeki hava sıcaklığı -27,3 derece olarak ölçüldü.

Erzurum kışın soğuk mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün istatistik arşivine göre Türkiye'nin en soğuk bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum en soğuk kentler arasında yer alıyor. Kış aylarında ortalama -35 derce sıcaklığa sahip olan Erzurum'un soğuk rekoru -37,2 derece ile 2002 yılının Aralık ayında yaşanmış.

Erzurum neden soğuk olur?

Erzurum un soğuk olması yüksek kesimlerde yer ışımasının yani yer radyasyonun fazla olmasıdır aslında.

Eksi 2 derece soğuk mu?

Soğuk hava çok uzun aralıklarla da olsa düşen her yağışı dondurup koruduğu için sürekli kar ve buzlarla örtülüdür. Ortalama sıcaklık olarak güney kutbu eksi 49 derece ile kuzey kutbundan 2 derece daha soğuktur. ... Dünyamızda ölçülebilecek en düşük soğukluk eksi 273 derecedir.

Erzincan en soğuk kaç derece?

Kış mevsiminde ise, doğudan gelen Sibirya kaynaklı hava kütlesinin tesirinde kaldığı zamanlarda, oldukça sert kış günle- ri yaşanabilmektedir. Erzincan İli yıllık sıcaklık orta- laması 10.9 °C, en soğuk ay olan Ocak ayı ortalama- sı -6.7 °C, en sıcak ay olan Temmuz ayı ortalaması da 31.4 °C, olduğu gözlenmiştir.