Çıkar aheste aheste ne demek?

İçindekiler:

  1. Çıkar aheste aheste ne demek?
  2. Aheste aheste nasıl yazılır?
  3. Aheste çekmek ne demek?
  4. Mazlumun ahı yerde kalmaz atasözünün anlamı nedir?
  5. Ahimi nedir?
  6. Aheste kelimesi ne demek?
  7. Aheste kelimesinin kökü nedir?
  8. Bir kadının ahını almak ne demek?
  9. Birkaç TDK nasıl yazılır?
  10. Aheste eş anlamlısı nedir?
  11. Aheste kelime anlamı nedir?

Çıkar aheste aheste ne demek?

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste atasözü TDK sözlüğüne göre anlamı şudur, `Kimseye eziyet edip ahını alma, sonra yaptığın kötülüklerin cezasını ömür boyu çekersin.

Aheste aheste nasıl yazılır?

aheste aheste, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'h', 'e', 's', 't', 'e', ' ', 'a', 'h', 'e', 's', 't', 'e', şeklindedir.

Aheste çekmek ne demek?

Aheste; yapılan herhangi bir şeyi yavaş veya ağırdan alarak yapmak, yavaş hareket etmektir.

Mazlumun ahı yerde kalmaz atasözünün anlamı nedir?

İnsan gücüm var diye haddini aşmamalı, kimseye zulüm etmemelidir. Zulüm eden kimse mutlaka yıkıma uğrar. Zulüm gören kimsenin bedduası, padişahı tahtından indirir.

Ahimi nedir?

Avrupa insan hakları mahkemesi.

Aheste kelimesi ne demek?

1. Yavaş, ağır, sâkin: Âheste bir gidişle yatsıdan sonra (…) kıyısına vardılar (Ahmed Midhat Efendi). Çam gibi âheste ve metin büyüdüler (Cenap Şahâbeddin).

Aheste kelimesinin kökü nedir?

Farsça āhaste آهسته "yavaş, sessiz" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsça hastīdan هستيدن "1. olmak, varolmak, 2. uymak, uyumlu olmak, yaramak, değer olmak" fiilinden türetilmiştir.

Bir kadının ahını almak ne demek?

Acı çeken kişinin ah etmesi durumuna ah almak denilmektedir. Ahını almak deyiminin anlamı insanlara zarar vermek suretiyle ya da huzursuz etmek sonucunda kişilerin hakkına girerek beddua etmelerine ahını almak denmektedir.

Birkaç TDK nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'nun sözlüğü içerisinde yer alan bilgilere göre birkaç kelimesinin anlamı “çok olmayan, az sayıda olan” olarak belirtiliyor. Yani birkaç kelimesi birleşik şekilde yazılıyor. Bu kelimenin “bir kaç” şeklinde yazılması yanlış kullanım olarak biliniyor. ÖRNEK 2 Birkaç gün sonra seni arayacağım.

Aheste eş anlamlısı nedir?

Yavaş kelimesinin anlamları arasında en sık kullanılan kelime ağır kelimesidir. Bunun yanı sıra usul ve aheste kelimelerine de sıklıkla rastlamak mümkün. Kısaca yavaş kelimesinin eş anlamı ağır, aheste ve usul denilebilir.

Aheste kelime anlamı nedir?

1. Yavaş, ağır, sâkin: Âheste bir gidişle yatsıdan sonra (…) kıyısına vardılar (Ahmed Midhat Efendi). Çam gibi âheste ve metin büyüdüler (Cenap Şahâbeddin).