E-Arşiv fatura nasıl pdf yapılır?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv fatura nasıl pdf yapılır?
  2. E-Arşiv portaldan fatura nasil kesilir?
  3. E-Arşiv faturası neden kesilir?
  4. E-Arşiv iade fatura nasıl kesilir?
  5. E-Arşiv fatura iptal olur mu?
  6. E-Arşiv ihraç kayıtlı fatura nasıl kesilir?
  7. E-Arşiv faturasi nasil gönderilir?
  8. E-arşiv faturası kime kesilir?
  9. E-arşiv geriye doğru kaç gün düzenlenebilir?
  10. E-arşiv fatura iptal edilebilir mi?
  11. Satin alma iade faturasi nasil kesilir?
  12. E-arşiv Fatura kaç günde iptal edilebilir?
  13. İhraç kayıtlı fatura üzerine ne yazılır?
  14. E-Arşiv fatura karşı tarafa nasıl gönderilir?
  15. URL nasıl PDF yapılır?
  16. Telefonda word dosyası nasıl PDF yapılır?

E-Arşiv fatura nasıl pdf yapılır?

1- E-Fatura kök dizini içersinde bulunan GİB Gelen Faturalar açılır. 2- Açılan Listeleme ekranı üzerinde sağ tarafta bulunan "Disket" butonu ile faturalar kaydedilebilir. GİB Gelen Faturalar listeleme ekranı üzerinden birden fazla faturanın PDF formatında bilgisayarınıza kaydedilmesi sağlanır.

E-Arşiv portaldan fatura nasil kesilir?

E-fatura nasıl kesilir örnek ile açıklayalım:
  1. Sisteme giriş yapıldıktan sonra modül seçim ekranından Arşiv Portal bölümüne tıklanır.
  2. Kullanıcı-mükellef bilgileri kontrol edilir.
  3. Ekranın solunda yer alan Belge İşlemleri bölümüne tıklanır ve Fatura Oluştur sekmesine geçilir.
  4. Faturaya ait istenen bilgiler doldurulur.
Daha fazla öğe...

E-Arşiv faturası neden kesilir?

e-Fatura uygulamasına kayıtlı olanlara düzenlenen faturalar bu Tebliğ kapsamında e-Fatura olarak oluşturulur, iletilir, saklanır ve ibraz edilir. 509 Numaralı Genel Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına kaydı bulunmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv fatura kesilir.

E-Arşiv iade fatura nasıl kesilir?

İade Faturası Nasıl Kesilir? İadeye Konu Olan Fatura Bilgileri kısmına gidip, satır ekle diyoruz, hangi fatura veya faturalara karşılık iade faturası kesiyor isek, bu faturaların istenen bilgilerini giriyoruz ve kaydederek işlemi noktalıyoruz.

E-Arşiv fatura iptal olur mu?

e-Arşiv Fatura iptali işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştirilmelidir. Alıcı ve satıcı taraf, 7 gün içerisinde e-Arşiv faturayı iptal edebilir. Eğer bu süre aşılırsa ve fatura iptal edilmezse yeni bir fatura oluşturulabilir ve müşteriye gönderilebilir.

E-Arşiv ihraç kayıtlı fatura nasıl kesilir?

1) Firma Tanıtım Kartı (501110) menüsünde mali yıl vergi hesap kodları sekmesine tıklayın ve ilgili vergi oranını seçin. 2) “İhr.Kay.tecil edi. KDV muh.kodu” parametresini ve hemen yanındaki işlem türünü belirleyin.

E-Arşiv faturasi nasil gönderilir?

e-Arşiv Fatura nedir, nasıl gönderilir?] e-Fatura, müşterinize direkt olarak kendi kullandıkları sistem üzerinden giderken e-arşiv fatura e-postanın ekinde PDF olarak gönderilir. Müşteriniz dilerse kendisine iletilen e-arşiv faturanın beyaz A4 kağıt üzerine çıktısını alarak muhasebesel işlemleri için kullanabilir.

E-arşiv faturası kime kesilir?

e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir. ... Böyle bir durumda e-arşiv fatura kesmeniz gerekmektedir.

E-arşiv geriye doğru kaç gün düzenlenebilir?

Geriye dönük E-Fatura ve E-Arşiv Fatura en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir. Bu sürenin aşılmaması gerekir.

E-arşiv fatura iptal edilebilir mi?

e-Arşiv Fatura iptali işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştirilmelidir. Alıcı ve satıcı taraf, 7 gün içerisinde e-Arşiv faturayı iptal edebilir. Eğer bu süre aşılırsa ve fatura iptal edilmezse yeni bir fatura oluşturulabilir ve müşteriye gönderilebilir.

Satin alma iade faturasi nasil kesilir?

Faturanın görünür bir yerinde “İade Faturasıdır” ibaresi bulunması gerekiyor. İade faturasının ayrı bir koçanı bulunmuyor. İade faturasının, Maliye Bakanlığı onaylı veya noter tasdikli olması gerekiyor. İade faturası, satın almayı yapan alıcı tarafından satıcıya kesiliyor.

E-arşiv Fatura kaç günde iptal edilebilir?

e-Arşiv Fatura ve e-SMM belgelerinin iptal işlemlerinde 8 günlük sürenin tespiti e-belgenin alıcıya iletilme tarihinden itibaren başlar. İptal işlemi her durumda 8 günlük süre içinde yapılmalıdır.

İhraç kayıtlı fatura üzerine ne yazılır?

KDV Kanunu'nun 11. maddesinin 1-(c) bendi uyarınca yapılan teslimlerde fatura KDV'li olarak kesilmekle beraber faturanın altına; “3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu hükümlerine göre ihraç edilmek şartıyla teslim edildiğinden Katma Değer Vergisi tahsil edilmemiştir” ibaresi yazılır.

E-Arşiv fatura karşı tarafa nasıl gönderilir?

Düzenlediğiniz E-Arşiv Faturaları müşterilerinize nasıl teslim edeceksiniz ? E-Arşiv Faturayı onayladıktan sonra PDF formatında indirebilir, müşterinize e-mail olarak, çıktı alarak, cep telefonuna sms veya whatsapp'tan dahi gönderebilirsiniz. Böylece faturanızı çok hızlı bir şekilde karşı tarafa ulaştırmış olacaksınız.

URL nasıl PDF yapılır?

Aşağıdakilerden birini yapın:
  1. Internet Explorer, Google Chrome veya Firefox'ta, Adobe PDF araç çubuğundan Dönüştür > Tercihler'i seçin.
  2. Acrobat'ta, Dosya > Oluştur > Web Sayfasından PDF'yi seçin ve Ayarlar'ı tıklatın.
  3. Acrobat'ta, Araçlar > PDF Oluştur > Web Sayfası'nı seçin ve Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın.

Telefonda word dosyası nasıl PDF yapılır?

Mobil cihazınıza dosyanızın PDF'sini kaydetme
  1. PDF olarak kaydetmek istediğiniz dosyayı açın ve ardından tabletinizde Dosya'ya veya telefonunuzda Dosya simgesine. ...
  2. Dosya sekmesinde Yazdır'a dokunun.
  3. Henüz seçilmediyse, açılan listede PDF olarak kaydet'e dokunun ve sonra da Kaydet'e dokunun.
  4. Kaydet'e dokunun.
Daha fazla öğe...