Seci ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Seci ne demek örnek?
  2. Seci kuruluşu nedir?
  3. Secili ne demek?
  4. Cinas ve seci nedir?
  5. Imale ne demek kısaca?
  6. Cinas nedir 9 sınıf?
  7. Aliterasyon ve asonans nedir örnek?
  8. Tevriye nedir ve örneği?
  9. Tevriye ne demek örnekler?

Seci ne demek örnek?

Seci (İç Kafiye): Cümlelerin ya da bir cümle içinde birden çok sözcüğün sonlarındaki ses benzerliğine seci denir. Seci, nesirde kullanılan uyak olarak da tanımlanabilir. Meselâ "irfanımız" ile "iz'ânımız"daki seci, sözcüğün son aslî sesi olan 'n'nin tekrarı ile oluşur. ...

Seci kuruluşu nedir?

I- SECI'nin Tarihçesi SECI, 1990'lı yılların ortalarından beri Güneydoğu Avrupa olarak adlandırılmaya başlanılan ve Balkanlar ile Slovenya'yı içine alan bölgedeki ülkeler arasında işbirliğini ve istikrarı arttırmak amacıyla, Amerika Birleşik Devletleri'nin girişimi ile kurulan bölgesel bir örgüttür.

Secili ne demek?

(ﺳﺠﻴّﻪ) i. (Ar. seciyye) Yaratılış, tabiat, tıynet, karakter, ıra: Bir talebenin ileride yetiştiği zaman fesâda âlet olmaması için sağlam bir seciyeye sâhip olması şartı ele alınıyor (Kâtip Çelebi'den Seç.).

Cinas ve seci nedir?

CİNAS (SESTEŞLİK): *Yazılışları aynı, anlamları farklı sözcüklerin bir arada kullanılmasıdır. Ben yârimden ayrılmam götürseler asmaya.

Imale ne demek kısaca?

İmale (Çekme): Aruz ölçüsünde hiçbir zaman üç açık hece (ünlü ile biten hece) yan yana bulunmaz. ... Türkçede bol bol açık hece vardır. Bu nedenle Türkçe sözcükleri aruz kalıplarına uydurmak için kimi zaman açık bir hece uzatılarak kapatılabilir. Buna imale denir.

Cinas nedir 9 sınıf?

Cinas: Yazılışları ve söylenişleri aynı, anlamları farklı olan sözcükleri bir arada kullanma sanatıdır.

Aliterasyon ve asonans nedir örnek?

Bir mısra veya yakın mısralar arasında uyum içerinde tekrarlanan ünlüler varsa buna asonans denir. Mısra içerisinde uyum içerisinde ünsüzler varsa buna da aliterasyon adı verilir. Bunların mısra içerisinde doğal akışında kullanılması gerekir.

Tevriye nedir ve örneği?

Tevriye, anlamla ilgili edebî sanatlardan biri. Sesteş bir kelimenin bir dizede, beyitte, dörtlükte iki gerçek anlama gelecek biçimde kullanılmasına ve bir sözcüğün yakın anlamını söyleyip uzak anlamını kastetmeye tevriye sanatı denir. Örtmek, meramı gizlemek demektir.

Tevriye ne demek örnekler?

tâhir, söylenen anlamı "temiz" demektir; amaçlanan anlamı ise Tâhir Efendi'dir. "rüzgâr" sözcüğü hem yel hem de zaman anlamıyla tevriyeli kullanılmıştır. Bir nim tebessümle o afet gülüverdi. Burada "rüzgâr" hem gerçek anlamında hem de zaman anlamında kullanılmıştır.