Prostat iltihabında hangi ilaç kullanılır?

İçindekiler:

  1. Prostat iltihabında hangi ilaç kullanılır?
  2. Prostata ne iyi gelir bitkisel?
  3. Xatral XL ne işe yarar?
  4. Xatral yan etkileri nelerdir?
  5. Xatral hangi saatlerde kullanılır?

Prostat iltihabında hangi ilaç kullanılır?

Antibiyotikler: Bu durumda ilk aşamada uygulanmak için en uygun antibiyotikler trimetoprim-sulfametoksazol ve kinolonlardır (norfloksasin, ofloksasin, siprofloksasin ve levofloksasin). İkinci tercih ise tetrasiklinler ve makrolidlerdir. En az 4-6 haftalık antibiyotik tedavisi sonrası faydaları ortaya çıkmaktadır.

Prostata ne iyi gelir bitkisel?

Çinko bakımından zengin olan gıdalar: süt, fındık, kabuklu deniz canlıları ve baklagillerdir. Bitkisel Yağlar: Doymuş yağlar prostat kanseri ile direk olarak bağlantılıdır. Bununla beraber ceviz yağı, keten tohumu ve kanola yağı gibi bitki içerikli yağların prostatı koruduğu gözlemlenmiştir.

Xatral XL ne işe yarar?

Alfa bloker dediğimiz piyasada çeşitli değişik isimlerle satılan (Xatral, Cardura, Flomax, Urorec, Tamprost, Floprost) kalıcı tedavici etkisi olmayan, sadece kullanıldığı sürede idrar kesesi ağzını biraz gevşeterek rahat idrar yapmayı sağlayan ilaçlar.

Xatral yan etkileri nelerdir?

XATRAL XL, özellikle tedavinin başlangıcında, baş dönmesi, yorgunluk veya görme bozuklukları ile birlikte ayakta dururken kan basıncında önemli bir düşüşe neden olabilir. Hidrojene hint yağı sindirim rahastızlıklarına ( hafif laksatif etki, ishal) sebep olabilir.

Xatral hangi saatlerde kullanılır?

XATRAL SR yetişkin erkeklerde kullanılır. Doktorunuz, ilacınızı nasıl ve hangi dozda kullanmanız gerektiğini size söyleyecektir. Önerilen dozaj, günde 2 defa 1 XATRAL SR 5 mg tablettir (10 mg/gün); sabah ve akşam alınır. Başlangıç dozu yatağa yatarken alınmalıdır.