E devlet ile ikamet adres değişikliği yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. E devlet ile ikamet adres değişikliği yapılabilir mi?
  2. Edevlet adres değişikliği nasıl yapılır?
  3. Ikametgahta diğer adres nedir?
  4. Diğer adres ne işe yarar?
  5. Ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

E devlet ile ikamet adres değişikliği yapılabilir mi?

İkametgah değişikliği için nüfus müdürlüğüne gitmeden önce randevu alınması da gerekmektedir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de ikametgah değişikliği yapmak mümkündür.

Edevlet adres değişikliği nasıl yapılır?

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.

Ikametgahta diğer adres nedir?

Yerleşim yeri ve diğer adresin tanımı nedir? ​4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ile 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ilgili hükümlerinde, yerleşim yeri adresi ”sürekli kalma niyetiyle oturulan yer”, diğer adres ise “yerleşim yeri adresi dışında kalan yerler” olarak tanımlanmıştır.

Diğer adres ne işe yarar?

Maddede: “Yerleşim yeri bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerdir. ... “Yerleşim Yeri” tanımı dışında kalan yazlık, kışlık, öğrenci yurdu, cezaevi, askerlik hizmetinin yapıldığı yer gibi geçici süreyle kalınan yerler ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda, “Diğer Adres” olarak tanımlanmaktadır.

Ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

E-devlet sistemi kullanılarak, adres değişikliği yapmak mümkündür. Kişilerin e-devlet şifresiyle sisteme giriş yapması gerekir. Eğer e-devlet şifresi bulunmuyorsa, PTT merkezlerinden e-devlet şifresi temin etmelidir. E-devlet haricinde Nüfus Müdürlüğü'ne gidilerek, adres değişiklikleri yapılabilir.