Kadir Gecesi'nde nasıl dua etmeli?

İçindekiler:

  1. Kadir Gecesi'nde nasıl dua etmeli?
  2. Zikir çekerken ne söylenir Kadir Gecesi?
  3. Kadir gecesinde nasıl dua edilmeli?
  4. Kadir gecesinde hangi dualar okunur Diyanet?
  5. Kadir gecesi okunacak dualar nelerdir?

Kadir Gecesi'nde nasıl dua etmeli?

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.) Peygamberimiz (sav) buyuruyor: "Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur",n-ı kerîmi hatmetmekten daha sev,ptır.

Zikir çekerken ne söylenir Kadir Gecesi?

100 Subhanallahi vel Hamdülillahi vela ilahe illallahu vallahuekber. 100 Salavat(Allahümme salli ala seyyidina Muhammed ve ala ali seyyidina Muhammed.) -Kadir Gecesi'nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek 700 bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir.

Kadir gecesinde nasıl dua edilmeli?

Kadir Gecesi'ne rastlarsam nasıl dua edeyim?" diye sordum. Rasûlüllah (s.a.s): "Allahümme inneke afüvvün tühıbbü'l-afve fa'fu annî: Allah'ım sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet." diye dua et, buyurdu." (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).

Kadir gecesinde hangi dualar okunur Diyanet?

- Allahümme inneke afüvvün tühibbül afve fa'fü anni = Allah'ım sen affedersin ve affetmeyi seversin. Benim günahlarımı da bağışla, diye dua et! buyurdu. Hak tecelli ederse) bütün geceler Kadir Gecesidir.

Kadir gecesi okunacak dualar nelerdir?

Kadir Gecesi'nde Yasin, Tebareke, Amme, Kadir Suresi ve İnşirah Suresi okumak faydalıdır. Bugün Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler arasında yer alan sure okumak önem verilen ve en çok yapılan ibadetlerden birisidir.