Ince Denizcilik kaç gemisi var?

İçindekiler:

  1. Ince Denizcilik kaç gemisi var?
  2. Ince Denizcilik sahibi kim?
  3. Çetinkaya Denizcilik kimin?
  4. Ince Karadeniz Gemisi kime ait?
  5. Ibrahim Kontaytekin kimdir?
  6. Mert Çetinkaya Kimdir?
  7. Sia nedir Denizcilik?
  8. Bora Ekşi neden öldü?
  9. Ali Kemal Akbaşoğlu kimdir?
  10. Onur Alkın Kalkavan Kimdir?
  11. Mecit Çetinkaya nereli?
  12. Gyro hatasi nedir?
  13. Ergin Aktaş kimdir?
  14. Akbaşoğlu Holding kimin?
  15. Kalkavan Holding kimin?
  16. Turkon Holding ne iş yapar?
  17. Mert Mecit Çetinkaya Kimdir?
  18. Gemi gyro nedir?
  19. Gemide gyro ne demek?

Ince Denizcilik kaç gemisi var?

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, filosunda 800 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 14 adet gemi bulunan İnce Denizcilik, her biri 61 bin DWT taşıma kapasitesine sahip, 5 ambarı bulunan ve üzerinde 4 kreyni yer alan, eco dizayn özelliklerine sahip iki adet supramax gemi siparişinden ilki olan M/V INCE TOKYO ...

Ince Denizcilik sahibi kim?

İnce Denizcilik Şirketler Grubu'nun kurucusudur. Türk denizcilik sektörünün gelişmesinde pek çok faaliyetlere gönüllü olarak iştirak eden Bedri İnce, Türk Armatörleri Kooperatifinde yönetim kurullarında bulunmuştur.

Çetinkaya Denizcilik kimin?

MB Denizcilik'in yüzde 1 ortağı olan Mecit Çetinkaya'ya ait Manta Ship isimli şirket Burak Erdoğan'ın sahip olduğu gemileri tek bir çatı altında yönetiyor. Deniz Ticaret Odası kayıtlarına göre, Burak Erdoğan'a ait olan Safran 1, Sakarya ve son gemisi Penyez, Manta Ship'in filosunda yer alıyor.

Ince Karadeniz Gemisi kime ait?

Tarihçe
Gemi AdıKayıtlı SahibiYıl
INCE KARADENIZInce Denizcilik ve Ticaret AS2010

Ibrahim Kontaytekin kimdir?

Kaptan Ali İbrahim Kontaytekin 1961 yılında İstanbul'da doğdu.1983 yılında Denizcilik Yüksek Okulundan mezun oldu. Uzun yıllar Denizde çalıştı. 1993 yılında Uzak Yol Gemi Kaptanlığı görevine yükseldi. 1996 senesinde Arkas Denizcilik Şirketine geçerek İşletme Müdürlüğü ile kara hayatına başladı.

Mert Çetinkaya Kimdir?

1939'da İstanbul'a taşınan Çetinkaya, mavnacılığa burada devam eder. ... Kendisi, Kurtuluş Savaşında İnebolu'da mavnalarla silah taşıyan İstiklal Madalyalı Mavnacılar Loncası'nın İstanbul'daki son başkanıdır. Beş asırlık Mavnacılar Esnafı ve Cemiyetinin son reisi olup Mecit Çetinkaya, 1978 yılında vefat etmiştir.

Sia nedir Denizcilik?

SIA: Gök cisminin doğuş ve batış noktaları ile esas semt dairesi arasındaki ufuk yayına, SIA (Amplitude) denir.

Bora Ekşi neden öldü?

Endonezya'nın Semerang limanından yükünü aldıktan sonra okyanusa açılan “İnce Karadeniz” gemisinde 20 Aralık 2019 tarihinde, saat 04.50 sıralarında makine yağcısı olarak çalışan 34 yaşındaki Ergin Aktaş, gemi kaptanı Bora Ekşi'nin kamarasına girip kapıyı içeriden kilitledikten sonra kafası, boynu ve ensesinden ...

Ali Kemal Akbaşoğlu kimdir?

Kemal Akbaşoğlu, tarihinde İstanbul'da doğdu. 2004 yılında Eyüboğlu Lisesi'nden mezun olduktan sonra 20 yılları arasında İşletme Fakültesi'nde eğitim görmüş, mezun olduktan sonra 2009 yılında City University'de “Shipping Finance andTrade” üzerinde master eğitimi görmüştür.

Onur Alkın Kalkavan Kimdir?

1978 yılında İstanbul'da doğan Onur Alkın Kalkavan, University Of Plymouth, Denizcilik İşletmesi ve Denizcilik Hukuku bölümünü 2000 yılında bitirdi. Yönetim Kurulu Başkanı olup, Turkon Holding A.Ş. ve Sedef Gemi İnşaatı A.Ş. ... Yönetim Kurulu Üyesidir.

Mecit Çetinkaya nereli?

MECİT ÇETİNKAYA KİMDİR? Geliştirdiği motorlu mavnalar reformu ile Türkiye'de armatörlüğün ilk adımlarının atılmasını sağlayan Mecit Çetinkaya'nın hayat hikayesi: Mecit Çetinkaya, Anadolu'nun doğusunda 1912 (H.1328) yılında Kelkit'te dünyaya gelmiştir.

Gyro hatasi nedir?

Gemi rotasının ve hızının ani değişmesi nedeniyle oluşan bir hata olup, hız ve rota son değerini alıp istikrar bulduktan sonra ortadan kalkar.

Ergin Aktaş kimdir?

Hint Okyanusu'nda 'İnce Karadeniz' isimli gemide kaptan Bora Ekşi'yi öldüren, 8 kişiyi de yaralayan makine yağcısı Ergin Aktaş, ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapse mahkum edildi. ... Türkiye'ye getirildiğinde ise savcılık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 175 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Akbaşoğlu Holding kimin?

Firmamız 1986 yılında, sahip olduğu bütün kara tankerlerini satarak, deniz tankerlerine yönelmeyi seçmiştir. Aynı yıl, kurucumuz Ali Kemal Akbaşoğlu emekli olarak, firmayı iki oğlu Emin ve Necmi Metin Akbaşoğlu'na bırakmıştır.

Kalkavan Holding kimin?

1997 Yılında ailesi ile birlikte Turkon Line'ı Kuran Metin Kalkavan, aile şirketlerinden Turkon Holding A.Ş. ve Sedef Tersanesi A.Ş.'nin İcra Kurulu Başkanıdır.

Turkon Holding ne iş yapar?

Turkon Holding Hakkında Türkiye'nin ilk özel konteyner taşımacılık şirketi olan Turkon Line, 1997 yılında kurulmuştur. ... Geçmişten günümüze gelen armatörlük tecrübemizin verdiği güçle; deniz, kara ve demiryolu taşımacılığıyla multimodel hizmetleri sağlayacak şirketleri bünyemizde bulundurmaktayız.

Mert Mecit Çetinkaya Kimdir?

1939'da İstanbul'a taşınan Çetinkaya, mavnacılığa burada devam eder. ... Kendisi, Kurtuluş Savaşında İnebolu'da mavnalarla silah taşıyan İstiklal Madalyalı Mavnacılar Loncası'nın İstanbul'daki son başkanıdır. Beş asırlık Mavnacılar Esnafı ve Cemiyetinin son reisi olup Mecit Çetinkaya, 1978 yılında vefat etmiştir.

Gemi gyro nedir?

Cayro, Dünya'nın dönüş hareketleri ve cayro prensibinden yararlanarak manyetik kuzey yerine gerçek kuzeyi bulmaya yarayan bir alettir. Genellikle gemilerde kullanılır. Cayro pusulalar geminin metal aksamından etkilenmediğinden manyetik pusulalara göre daha sağlıklı sonuç vermektedirler.

Gemide gyro ne demek?

Gyro pusulalar denizciliğin yanı sıra havacılıkta, uzay teknolojisi gibi pek çok değişik alanlarda kullanılmaktadır. ... Bu dengeleyici jiroskoplar da tekne sallandıkça jiroskop öne ve arkaya eğilir. Dengeleyiciler teknenin kıç tarafını düzeltmek için dönen jiroskopun dikey ekseninden itilerek üretilen enerjiyi kullanıyor.