Satranç Kitabı konusu nedir?

İçindekiler:

  1. Satranç Kitabı konusu nedir?
  2. Satranç Kitabı hikaye mi?
  3. Stefan Zweig korku ne anlatıyor?
  4. Amok hastalığı ne demek?
  5. Satranç'ın yazarı kimdir?
  6. Satranç kitabının bakış açısı nedir?
  7. Satranç nasil bir kitap?
  8. Korku kitabının sonunda ne oluyor?
  9. Stefan Zweig Hayatın Mucizeleri ne anlatıyor?
  10. Amok ne anlama gelir?

Satranç Kitabı konusu nedir?

Hikâye New York'tan Buenos Aires'e yolculuk yapan bir deniz vapurunda yaşanır. Bir grup yolcu gemideki kurgusal satranç şampiyonu Mirko Czentovic'i partiye davet eder. İlk partiyi beklendiği gibi rahatlıkla şampiyon kazanır. ... Kitaptaki kaydedilmiş oyunları satranç tahtası olmadan kendi kafasında oynamaya başlar.

Satranç Kitabı hikaye mi?

Güçlü konusu ve bir solukta okunacak sürükleyici hikayesi ile Stefan Zweig'ın Satranç kitabını hala okumadıysanız hemen şimdi sepetinize ekleyin! Yaşam öyküleriyle aklınızda yer edecek Mirko Czentovic ve Dr. B.'nin akıl dolu hamlelerine siz de anbean seyirci olun.

Stefan Zweig korku ne anlatıyor?

Rahat ve korunaklı bir yaşam süren saygın bir kadın, sekiz yıllık evliliğinden sıkılmış, burjuva dünyasının kozasından çıkarak kendini genç bir piyanistin kollarına atmıştır. Korku insanı bilinçdışına itilmiş utanç verici deneyimlerden, bastırılmış pişmanlıklardan özgürleştirebilecek güçte bir yapıt. ...

Amok hastalığı ne demek?

Psikiyatrik bir hastalık olan Amok hastalığı, bireylerde ani şekilde gelişerek bir anda alevlenen bir tür bilinç kaybı ve cinnet geçime durumunu ifade eder.

Satranç'ın yazarı kimdir?

Stefan Zweig Satranç/Yazarları

Satranç kitabının bakış açısı nedir?

Satranç, II. Dünya Savaşı yıllarında yaşayıp bu savaşın doğurduğu travma sonucunda intihar eden Stefan Zweig tarafından yazılmış bir eser. ... Bu açıdan Satranç otobiyografik özellikler gösteren bir yapıttır. Kitabın farklı bölümlerinde hem ilahi hem de kahraman bakış açısı kullanılmıştır.

Satranç nasil bir kitap?

Stefan Zweig'ın, 1942 yılında, Hitler iktidarından kaçarak sürgün hayatı yaşadığı Buenos Aires'te yayımladığı Satranç adlı romanı, hem yazarın intiharından önce bıraktığı bir veda mektubu hem de doğrudan Nazizm'i hedef aldığı tek kurmaca eseridir.

Korku kitabının sonunda ne oluyor?

Kitabın Konusu Zengin bir aile yaşantısını konu edinen “Korku” romanında, bir kadının yapmış olduğu ihanet sonrası yaşadığı pişmanlıklar, bu ihanetin açığa çıkması ile beraber uğradığı şantajlar, hayatının kıymetini çok sonra anlaması ile son bulur.

Stefan Zweig Hayatın Mucizeleri ne anlatıyor?

Hayatın Mucizeleri, Stefan Zweig'ın Birinci Dünya Savaşı öncesinden İkinci Dünya Savaşı sonrasına kadar yayımlanmış öykülerini bir araya getiren bir seçki. Psikolojik çözümlemelerle derinleşen bu öykülerde Zweig, tuhaf yazgıların savurduğu insanların izini sürüyor.

Amok ne anlama gelir?

Amok kelime anlamı olarak gözü kara, hiddetle saldıran ve öldüren anlamına gelir. Güneydoğu Asya bölgesinde ve bu bölge kültüründe "cinnet" hâlini ifade etmek için kullanılır. Kavram, Filipinler'de ise "juramentado" kelimesiyle bilinir. Cinnet hâli ise, sonuçlarını hesap edemeden şiddet kullanma durumudur.