KPSS A Grubu hangi dersler var?

İçindekiler:

  1. KPSS A Grubu hangi dersler var?
  2. KPSS A Grubu meslekleri nelerdir?
  3. KPSS çıkmış sorularına nasıl ulaşabilirim?
  4. KPSS A Grubu Nedir 2021?
  5. KPSS Öğretmen adayları hangi oturumlara girecek?
  6. Eğitim fakültesi mezunları hangi kpss'ye girer?
  7. Hukukçular KPSS'de hangi oturumlara girmeli 2018?
  8. Kurum avukatlığı için KPSS hangi puan türü?

KPSS A Grubu hangi dersler var?

Lisans düzeyinde yapılan KPSS'lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.

KPSS A Grubu meslekleri nelerdir?

KPSS A grubu mesleklerini detaylı olarak şu şekilde sıralamak mümkün;
  • Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı
  • Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü
  • Vergi Müfettiş Yardımcılığı
  • PTT Müfettiş Yardımcılığı
  • Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı
  • Stajyer Hazine Kontrolörü
  • Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı
Daha fazla öğe...

KPSS çıkmış sorularına nasıl ulaşabilirim?

2021 KPSS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI Adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ise ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebilecek.

KPSS A Grubu Nedir 2021?

A Grubu Kadrolar; kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı gibi kadrolardır. KPSS, doğrudan atama yapacak kamu kurum ve kuruluşları için bir seçme sınavı, giriş sınavı yapacak kamu kurum ve kuruluşları için ise bir eleme sınavıdır.

KPSS Öğretmen adayları hangi oturumlara girecek?

KPSS ÖABT Sınavı, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

Eğitim fakültesi mezunları hangi kpss'ye girer?

KPSS Öğretmenlik Sınavı Hakkında. KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir.

Hukukçular KPSS'de hangi oturumlara girmeli 2018?

Adayların Hukuk Uzman Yardımcılığı için KPSS A Grubu sınavında tüm A Grubu adaylarının girmesi zorunlu olan KPSS Lisans testleri olan Genel Kültür - Genel Yetenek testlerinin yanında Hukuk Testi'ni çözmeleri gerekli ve yeterlidir.

Kurum avukatlığı için KPSS hangi puan türü?

Hazine Avukatlığı Giriş Sınavına, KPSS (B) Grubu kadrolar için yapılan 5-6 Temmuz 2014 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden 70 veya üzeri puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecektir.