Almanya vize randevusu veriyor mu?

İçindekiler:

  1. Almanya vize randevusu veriyor mu?
  2. Almanya'ya vize veriliyor mu?
  3. Almanya Aile Birleşimi Vizesi Randevu nasıl alınır?
  4. Konsolosluktan nasıl randevu alabilirim?
  5. Almanya aile birleşimi vizesi nereden alınır?
  6. Almanya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar 2020?
  7. Türk Konsolosluğundan nasıl randevu alınır?
  8. Vizemin çıktığını nasıl öğrenirim?
  9. iDATA randevusuz gidilir mi?
  10. Almanya vize başvurusu kabul ediyor mu?
  11. Evlilik yaparak Almanya'ya nasıl gidilir?
  12. Aile birleşimi vizesi ne zaman çıkar?

Almanya vize randevusu veriyor mu?

Almanya Konsoloslukları ve Almanya Konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezleri randevusuz işlem almamaktadır ve başvurudan önce mutlaka randevu alınmasını şart koşmaktadır.

Almanya'ya vize veriliyor mu?

Almanya Vize İstiyor Mu? Almanya Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin ülkeye girmesi için vize talep ederken, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahiplerinin 180 gün içerisinde 90 gün kadarlık bir sürede vizesiz giriş yapabilmesine izin vermektedir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Randevu nasıl alınır?

Aile birleştirme randevuları nationalvisagermany.idata.com.tr adresinden "kredi kartı ile" seçilerek rezerve edilebilir ve ödenebilir. Diğer tüm durumlarda, lütfen telefon numarası (08) üzerinden çağrı merkezi aracılığıyla randevu alma seçeneğini kullanmaya devam edin.

Konsolosluktan nasıl randevu alabilirim?

Tüm Konsolosluk işlemleri Başvuruları Sadece Randevu Almak Suretiyle Kabul Edilmektedir. Randevular www.konsolosluk.gov.tr adresinden alınabilmektedir. (Randevu alırken nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası olması şarttır.

Almanya aile birleşimi vizesi nereden alınır?

Almanya aile birleşimi vizesi ulusal (D tipi) yani uzun süreli vize kategorisine girdiği için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu'na veya Almanya Büyükelçiliği'ne yapılıyor. Aile birleşimi vizesine başvuru yaparken Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen evrakları teslim etmeniz gerekiyor.

Almanya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar 2020?

Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.

Türk Konsolosluğundan nasıl randevu alınır?

Tüm Konsolosluk işlemleri Başvuruları Sadece Randevu Almak Suretiyle Kabul Edilmektedir. Randevular www.konsolosluk.gov.tr adresinden alınabilmektedir. (Randevu alırken nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası olması şarttır. T.C kimlik numarası bulunmayan kimliklerin müracaattan önce değiştirilmesi gerekmektedir.)

Vizemin çıktığını nasıl öğrenirim?

Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.

iDATA randevusuz gidilir mi?

İstanbul Başkonsolosluğuna bağlı iDATA ofislerimizden acil bir durum olmadığı sürece randevusuz başvuru alınmamaktadır. Bu nedenle www.idata.com.tr adresimizde Randevu bölümünden talep ettiğiniz, uygun gün ve saat aralığında ücretsiz olarak randevunuzu alabilirsiniz.

Almanya vize başvurusu kabul ediyor mu?

Almanya, bugünden itibaren vize randevularını açtı. Alman vizesi için tek şart; AB'nin onayladığı aşılardan olmak. Çin aşısı yaptırmış olanlar, sadece 'istisnai ve acil durumda' vize alabilecek. Yeşil, Gri ve Diplomatik pasaportlara getirilen ek koşullar da Ankara'nın devreye girmesiyle kaldırıldı.

Evlilik yaparak Almanya'ya nasıl gidilir?

Almanya'da evlenmek için vize almakta mümkündür. Bunun için Almanya'da ki evlilik dairesinin, evliliğin Almanya'ya girişten kısa bir süre sonra olacağını/olabileceğini tastik etmesi gerekmektedir. Bunun için yapılması gereken, Almanya'da bulunan evlilik dairesine , evlilik için gerekli evrakların teslim edilmesidir.

Aile birleşimi vizesi ne zaman çıkar?

Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.